Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

HALK ŞAİRİ AZMİ TAŞDAN`dan İLK ŞİİR KİTABI

HALK ŞAİRİ AZMİ TAŞDAN`dan  İLK ŞİİR KİTABI

Terme Sivaslılar Mahallesi?nde ikamet eden Azmi Taşdan, Canım Babam (Gönül Sırlarım) ismini verdiği ilk şiir kitabını çıkardı.

Bilgi Gazetesi yayınla-rından çıkan kitapta Azmi Taşdan`ın halk şiiri geleneğini yansıtan yalın ve içten şiirleri yer alıyor.
Bir şiir kitabına kavuşmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirten Azmi Taşdan duygularını şöyle ifade etti: “Altı tane evladım var. Kitabımı elime aldıktan sonra yeni bir evladım olmuş kadar sevindim. Yıllarca defterimde biriktirdiğim şiirlerimi dostlarımla paylaşmak en büyük hayalimdi. Şimdi bu gerçekleşti. Bu konuda bana yardımcı olan Aydın Özyürek, Terme Bilgi gazetesi imtiyaz sahibi Dilek Şentürk, Edebiyat Öğretmeni Yılmaz İmanlık ve Sivaslılar Mahallesi muhtarı Sefa Yıldırım`a ve destek olan bütün dostlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

AZMİ TAŞDAN KİMDİR?
1959`de Terme`nin Sivaslılar Köyü`nde doğar. İlkokulu Sivaslılar Köyü`nde okuyan Azmi TAŞDAN`ın, ekonomik sıkıntılardan dolayı Terme Ortaokulu birinci sınıfından sonra tahsil hayatı sona erer.
Azmi TAŞDAN, serbest meslekle geçinmekte olup halen Sivaslılar Mahallesi’nde ikamet etmektedir.

Küçük yaştan itibaren Türk halk şairlerden (Aşık Veysel, Karacaoğlan, Köroğlu, Pir Sultan Abdal) etkilenen, Kerem ile Aslı gibi halk hikayelerini okuyup ozanları dinleyen Azmi TAŞDAN; 20 yaşından itibaren sevgi, ayrılık, yoksulluk, gurbet, ölüm, tabiat temalarında yüzlerce şiir yazar.
“ Benim büyük aşklarımdan biri de edebiyattır.” diyen Azmi TAŞDAN, yüreğinde yanan ateşleri ve dertleri kâğıtlara yazarak ferahladığını ifade etmektedir.
Şair Azmi TAŞDAN; rahmetli babası Jandarma Hasan`ın ve kardeşinin de şair olduğunu, kendisinin öncelikle babasını, sonra Aşık Veysel`i örnek aldığını ifade etmektedir.
Aşık edebiyatı geleneğine uygun ölçülü, sade, akıcı, lirik ve içten şiirler yazan A.TAŞDAN; şair A.Sezgin`in desteğiyle şiirlerinden bazılarını yayımlama imkanı bulur.
Şair Azmi TAŞDAN`ın bazı şiirleri; “O Belde” dergisiyle “Terme Birlik Mefkure”, “Terme Bilgi Gazetesi” ,“Milli Gazete” ve “Termeli Yazarlar ve Şairler Ansiklopedisi” gibi yayın organlarında yayımlanır.
Evli olan şair Azmi TAŞDAN; 6 çocuk babasıdır.