Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

HALKIN SESİ GALİP GELDİ

HALKIN SESİ  GALİP GELDİ

Uzun zamandır Terme´de ?Yıkıldı, yıkılacak? şeklinde gündem yaratan saat kulesi Büyükşehir Belediyesi ekiple-rince bir gece ansızın yıkıldı.

Terme Cumhuriyet meydanında yıllardır yer alan ve Terme´nin simgesi haline gelen saat kulesi ?Amacına uygun görülmediği, Termeyle bağdaştırılamadığı ve halkın beğenisine hitap etmediği gerekçeleriyle 8 Mayıs Pazartesi akşamı yıkıldı.
Uzun süredir Terme´de ?yıkılsın, yıkılmasın? tartışmasına maruz kalan heykelin, meydan çalışması sırasında yıkımı sık sık gündeme geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz´a gazete ve internet vasıtasıyla yıkım isteğini duyuran Termeliler, sonunda amacına ulaştı. Büyükşehir Belediye Meclisi çoğunluğun oyuyla Saat kulesini yıkma kararı aldı.
Halk yıkım kararı için Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve belediye meclisine teşekkür etti.

MEYDANA HANGİ FİGÜR KONULACAK?
Yıkımın ardından meydana nasıl bir figür konulacağı şimdiden merak konusu olmaya başladı. Vatandaşlar, Terme´yi gerçek anlamda temsil edecek bir gür istiyor. Yaptığımız araştırmalara göre kimisi bir ninenin kolunda sepet. Sepetin içinde Terme´de yetişen ürünler. Kimisi de Terme tarihine mâl olmuş efsaneleri anlatan figürleri istiyor.
Vatandaşlar bu defa yapılacak heykelin, Termelilerin görüşü alınarak çoğunluğun kararı ile yapılmasını talep ediyor.