Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma
terme haberleri termebilgi gazetesi

HAMSİ TAVAN YAPTI!

HAMSİ TAVAN YAPTI!

Karadeniz´de etkili olan yoğun kar yağışı sonrası balık tezgahları boş kalırken, bu durum hamsi fiyatlarına da yansıdı.

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava, Karadeniz Bölgesi´nde de etkisini sürdürüyor.
Elverişsiz hava koşulları sebebiyle Terme Limanında balıkçıların denize açılamaması sonucu, balıkların komşu illerden alınması fiyatların artmasına neden oldu.

Termeli Balıkçılar havaların soğumasının denizde fırtınaya sebep olduğunu belirterek, "Terme limanında balıkçılar fırtınadan dolayı denize açılamıyor. Bu yüzden Yakakent ve Ünye-Perşembe limanlarından balık alabiliyoruz. Hamsi yok denilecek kadar az hatta ihale ile satılır duruma geldi.?dedi.
Tezgahlarda kilogramı 7-10 liradan satışa sunulan ve bir ara 15 TL´yi bulan hamsinin fiyatı,
20 TL´ye çıkarak tavan yaptı.

SATIŞLAR DÜŞTÜ
Hava koşulları normale dönene kadar piyasada balığın az, fiyatının ise yüksek olacağını dile getiren balıkçılar ayrıca hava şartlarının, hamsinin yanı sıra mezgit, istavrit, palamut ve çinekop fiyatlarına da olumsuz yansıdığını belirtti. Olumsuz hava koşulunun birkaç gün daha süreceğini tahmin ettiklerini belirten balıkçılar "Fiyatla-rın yükselmesi ile satışlarımız da düştü. Vatandaş zaman zaman sürekli değişen fiyatlardan şikayet ediyor ancak bizim yapacağımız pek bir şey yok. Biz de balığın ucuz olup fazla satılmasından yanayız." ifadesini kullandı.