Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

"HAREKET NOKTAMIZ MİMARLAR VE MÜHENDİSLER"

Ak Parti Terme Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Kul, "Kalkınma hamlesinde Belediyenin hareket noktası mimar ve mühendislerle olacaktır" dedi.

Terme`nin gelişimi ve kentleşmesi noktasında sorunları ele alıp tüm yönleriyle çözüm üretmeyi hedeflediklerini belirten AK Parti Terme Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Kul, Samsun Mimarlar Odası Başkanı Selami Özçelik ve Şehir Plancıları odası Başkanı Hüseyin Kahraman`ı ziyaret etti.

Yerel Yönetim noktasında herkesin sorumlu olduğuna işaret eden Kul, "İlimizdeki kurumlar, ne kadar sık bir araya gelir, ne kadar çok ortak akılı kullanır, ne kadar çok konuda istişare ederse bölgenin geleceğine ait olan çalışmalar o kadar faydalı olacaktır. O noktada hepimizin sorumlu olduğu işler var ve bizler yerel yöneticiler olarak ortak akılı harekete geçirmeliyiz. Amacımız kalıcı hizmetler yapmak. Bizim bugün atacağımız güzel adımlar bizden sonrakilere örnek olacaktır. Her kurumun farklı bir bakış açısı vardır. Bu farklılıklardan faydalanmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

30 Mart 2014 seçimlerinin Terme için çok önemli olduğunu ifade eden Kul, kenti 2023`e taşıyacak bir sürecin başlayacağını belirtti. Terme`yi geleceğe taşıyacak bir yönetim oluşması için donanımlı insanlara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Kul, “Belediye başkanlığı söz konusu olunca teknik bilgiye, teknik altyapıya çok önem veriyorum. Eğer şehri 2023`e taşıyabileceksek, bence bu iş mimar ve mühendislikle başlar diyorum. Çünkü kalkınma hamlesinde, bir belediyenin hareket noktası bu kurumlar olacaktır.

Çünkü mimar ve mühendisler sistemini bir matematiksel uygulamaya göre ayarlar. Hesabını kitabını, kendine öğretilen eğitim sistemine göre, teknik kurallara göre koyar. Yarın kim belediye başkanı olursa olsun, istiyorum ki aday olan belediye başkanı ziraat mühendisleri odası, inşaat mühendisleri odası, mimarlar odası ve buna benzer bütün sivil toplum kuruluşlarıyla bağlantı kurarak, şehrin geleceğini beraber düzenlemeli. Onun için ben şimdiden söz veriyorum. İnşallah adaylığımız söz konusu olursa da olmazsa da Termemiz için el ele verip, birlikte hareket edeceğimizi ifade ediyorum.” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Mimarlar Odası Başkanı Selami Özçelik ve Şehir Plancıları Odası Başkanı Mehmet Kahraman Başkan Kul`a hizmet için kendilerinden yardım istenilmesi durumda gereken katkıyı sunacaklarını belirterek başarılar dilediler.