Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

HASRET SONA ERDi TERMELi SiNEMAYA KAVUŞTU

HASRET SONA ERDi TERMELi SiNEMAYA KAVUŞTU

Yaşı 40´ın üstünde olanların hatırlayacağı Turan sinemasının kapan-masından sonra Terme´de ikinci sinema 04 Mart Pazartesi günü Termelilerin yoğun katılımı ile açıldı.

Termeli genç girişimcilerden Emirhan Özcan, 11 Şubat´ta gazetemize verdiği beyanatta sinemanın Şubat ayı sonunda açılacağı müjdesini vermişti. Hemen hemen eski sinemanın yerinde, onun yan sokağında kurulan Sinema EMR´nin açılış törenine Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin, AK Parti Terme Belediye Başkan adayı Ali Kılıç, SP Terme Belediye Başkan adayı Ali Yüksel, parti yöneticileri, partilerin belediye meclisi adayları, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışların müdavimi bir vatandaş, ?Terme´deki iş yeri açılışlarında uzun zamandır böyle bir ilgi görmedim? dedi.
Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Açılışa gösterilen ilgiden de anlaşılıyor ki, Termeli sinemayı özlemiş. Sinemanın sosyal ve kültürel hayatımıza katkıda bulunmasını ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Sinemayı Terme´ye kazandıran genç müteşebbis arkadaşımız Emirhan Özcan´a da teşekkür ediyorum? dedi.
Sinemanın açılışı Termeliler tarafından sevinçle karşılandı. Daha ilk günde sosyal medyada çok olumlu paylaşımlar yapıldı:
Güngör Öcal Padar: Çok sevindim. Terme için güzel bir hizmet. Teşekkürler Emirhan.
Yaşar Korkmaz: Ah, o güzel günler, ah! Akşamları küçük kâğıt külahlarda ayçiçeği çıtlatarak, ardından bir gazozla susuzluğumuzu gidererek, ahşap sandalyelere kurularak, yazlık sinemanın bahçesinde pür dikkat film seyretmek, emsali bulunmaz bir zevkti bizim için.
Berrin Koç: Oh be! Özlemiştik sinemayı. Hayırlı olsun.
Perihan Genç: Terme´de sinemayı görmek çok mutluluk verici. Bol kazançlar diliyorum. Terme´ye hayırlı olsun.
Melek Türkan Bülbül Yıldırım: Çocukluğumun güzel günleri geri geliyor. Çok sevindim. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
Merve Akerik Torun: Ne kadar güzel bi şey ya!
Açılışa katılan gazetemiz yazarlarından Seyfi Günaçtı, Terme´de sinema konusuna açıklık getirerek, ?Açılacak sinema için daha önce gazetelerde, ´35 yıllık hasret sona eriyor´ denildi. Bendeki bilgiler böyle demiyor. Hasret, bu kadar uzun değil. Terme´ye ilk sinemayı 1955´de Bahattin Turan getirmiştir. Onun 1976´da vefatından sonra oğlu Fatih, sinemayı işletmiştir. Zamanla ilginin azalması ve işletmenin verimli olmaması üzerine, Turan Sineması 1991 yılında faaliyetine son vermiştir. Dolayısıyla o tarihten bu yana 28 yıl geçmiş bulunuyor? dedi.
Belediyenin de katkılarıyla Sinema EMR, açılışının ilk üç günü seyircilere ücretsiz hizmet sunacaktır.
Terme Bilgi Gazetesi olarak biz de sinemanın ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.