Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI YAYINDA

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI YAYINDA

Uygulama ile amaç hastalıkla ilgili temas zincirinin kolayca bulunmasını sağlamak.

Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan Hayat Eve Sığar mobil uygulaması yayına başladı. Uygulama hem kendi sağlık bilgilerinizi test edip koronavirüs şüphesi olup olmadığını denetliyor hem de bulunduğunuz çevredeki koronavirüs riskini size gösteriyor. Uygulama ile amaç hastalıkla ilgili temas zincirinin kolayca bulunmasını sağlamak.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması, akıllı telefonlarda tabletlerde kullanılmak üzere yayına verildi. Peki, uygulama kullanıcılara neler sunuyor? Uygulamayı ilk açtığınızda karşınıza "Bu uygulama seni ve çevrendekileri corona virüsünden korumak için T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilmiştir" mesajı çıkıyor.

 

Telefona yükleme ve kayıt işlemlerinin ardından Covid-19 testini dolduruluyor ve kendi durumunuza ilişkin bir risk olup olmadığı tespit ediliyor. Telefondaki konum servislerine izin verilmesi halinde uygulama Covid-19 riskli bölgelere yaklaşıldığında sizi uyarıyor. Aile bireylerini de sisteme eklemek mümkün. Böylece aile bireyleri de o tehlikeli alanlara gittiğinde uyarılıyor.

 

Yoğunluk haritası, bulunduğunuz bölgenin riskli bölge olup olmadığını size gösteriyor. Yoğunluk haritasında 'evde izolasyon', 'riskli' ve 'enfekte' olarak haritada durumunuzu görebiliyorsunuz.

 

Hayat eve sığar uygulamasının bir diğer özelliği ise en güncel verileri sizlerle paylaşması. Covid-19'dan iyileşenlerin vefat edenlerin son sayıları aplikasyonda yer alıyor .