Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Muay Thai Türkiye seçmeleri 2-3 Ocak 2016 tarihlerinde Samsun İlkadım Belediyesi Mete Adanır Spor Salonunda büyük bir coşkuyla yapıldı.

Muay Thai Türkiye seçmeleri 2-3 Ocak 2016 tarihlerinde Samsun İlkadım Belediyesi Mete Adanır Spor Salonunda büyük bir coşkuyla yapıldı.


Samsun ve ilçelerinden yaklaşık 170 sporcunun katıldığı seçmelere, Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulubü Derneği ise 6 sporcusuyla katıldı. Müsabakada yaş ve kilo kategorilerine göre mücadele eden sporcularımızdan Muhammet Ali Şahin ve Emir Emre Kurt birinci, Veysel Özden ikinci, Onurcan Yılmaz, Semih Aydın ve Alperen Kulik ise 3´ncülük elde etti.


Müsabaka sonunda birincilik ve ikincilik elde eden sporcuların, 28 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında Aydın Kuşadası´nda yapılacak olan Muay Thai Türkiye Şampiyonasına katılacakları belirtildi.


Sporcularını ayrı ayrı tebrik eden antrenör Yusuf Demircan ?Türkiye şampiyonasına katılabilmemiz Terme için büyük bir başarı. Çalışmalarımızı titizlikle, disiplinli bir şekilde sürdürüyoruz. Samsun´da yakaladığımız bu başarıyı Kuşadasın´da da yakalamak için elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz buradan da galip ayrılarak dünya şampiyonasına adımızı yazdırmaktır.?dedi.

MUAY THAİ NASILBİR SPOR?
Muay Thai´nin aklı başında, sağlıklı her bireyin yapabileceği bir spor olduğunu vurgulayan antrenör Demircan ?Bu spor, çok zengin teknikler içermektedir. Muay thai yapan kişi Kick Boks, Wuchu Kungfu, MMA Taekwondo, Karete, Boks gibi birçok sporu teknik olarak kapsamaktadır. Sporcu ahlakı ve disiplinini barındıran bu spor, her yaştan ve cinsten sporcunun yapabileceği eğlenceli bir spor dalıdır.?dedi.