Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

HELAL GIDA HELAL KAZANÇ SEMİNERİ

HELAL GIDA HELAL KAZANÇ SEMİNERİ

Anadolu Gençlik Derneği Terme Temsilciliğinin Düzenlemiş olduğu ?HELAL GIDA, HELAL KAZANÇ? konferansı 03 Nisan Pazar günü Halk Eğitim salonunda yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Terme Temsilciliğinin Düzenlemiş olduğu ?HELAL GIDA, HELAL KAZANÇ? konferansı 03 Nisan Pazar günü Halk Eğitim salonunda yapıldı.


Şube Başkanı Savaş Kengil açılış konuşmasında, Anadolu Gençlik´in faaliyetleri hakkında bilgi verirken, konferansın tertibinde emeği geçenlere, konuya göstermiş olduğu hassasiyetlerden dolayı Terme Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi´ye ve Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ve tüm katılımcılara teşekkür etti.


Konferansın sunumunu Eğitimci Niyazi Kasapoğlu yaparak ?Günümüzde insanlar helal kazanç konusunda yeterli duyarlılığı göstermedi, her şeyin başı helal kazanmaktan geçmektedir. İnsanlar için asıl olanın Allah´ın verdiği rızkı helal yoldan kazanmak ve harcamaktır, bugün harama direk bulaşmaktan ne kadar kaçınsak da haramın zerresi bizlere bulaşmaktadır. Ancak buna rağmen helal kazanç peşinde olmak zorundayız. Faiz ve her türlü haram hal ve hareketler nasihat edilirken, bu hasletler üzerinde olan insanlar kızıp gocunmamalı, aksine hasta olup doktorun dediklerine uyan, doktordan şifa bekleyen hasta gibi, bu yanlış ve hallerden uzaklaşma gayretinde olmalıdır.?dedi.


Gıda Mühendisleri Derneği Başkan Yardımcısı Bilal Yıldırım ise ?Helal Gıda? ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.


Yıldırım, ?Ülkemizde helal gıda son yıllarda biraz gelişme kaydetti. Helal sertifikası veren kuruluşlar var. Gerek devlet gerekse özel kuruluşlardan bu sertifikalar alınabiliyor. Yalnız bu noktada sertifika veren kuruluşlar kendi bilgi birikimleri doğrultusunda bu sertifikaları veriyorlar. Eksik olan hususlar çok, ticari amaçla bu işi yapan kuruluşlar da var maalesef. Bu noktada aslında mevzuata da helal gıda tanımının girmiş olması ve daha denetlenebilir hale gelmesi gerekmektedir.


Günümüzde Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) büyük bir sorun olmaya başladı. Allahu Teâlâ´nın yaratmış olduğu bir yapıya müdahale etmiş oluyorsunuz. Genleri değiştiriyorsunuz, gen yapısına direkt müdahale ediyorsunuz. Bunun sonucunda neyle karşılaşacağımız belli değil.

GDO´ nun şuan itibariyle kesinleşmiş zararları henüz ortaya çıkmadı. GDO´ nun zararları uzun yıllar sonra ortaya çıkacak. GDO´ yu laboratuvar analizi yapmadan tespit etmek mümkün değil. Vatandaşın bir ürünün GDO´lu mu değil mi bunu anlama şansı yok. Bu nedenlerle ?Helal Gıda? ya ulaşmak her Müslümanın üzerine farzdır. Bu bilinç ve şuurla hareket etmeliyiz.? diyerek sözlerini tamamladı.


Daha sonra program plaket takdiminin ardından son buldu.