Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

HEM EĞLENDİLER HEM BİLGİLENDİLER

HEM EĞLENDİLER HEM BİLGİLENDİLER

Fatih Anadolu Lisesi geçen hafta eğitim gezilerinden birini daha gerçekleştirdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü´nün bir etkinliği olarak Gezi ve Tanıtım Kulübü ile birlikte düzenlenen geziye, kulüp rehber öğretmenleri Nevin Yücesan ve Seyfi Günaçtı´nın nezaretinde değişik sınıflardan 55 öğrenci katıldı.
Öğrenciler ilk olarak kurtuluş savaşının önemli şahitlerinden Bandırma Vapuru´nu gezdiler ve o günlere ait bilgilerini tazelediler. Daha sonra Atakum´da bulunan BŞ Belediyesi Huzurevine gittiler.Ece Efe´nin yaşlılara çikolata ikramından sonra öğrencilerle huzurevi sakinleri arasında tatlı bir sohbet başladı. 12 sınıf öğrencilerinden Yağmur Özübek geçen gelişte, ?Sizin için tekrar geleceğim? diyerek söz verdiği teyzesi Resmiye Sağır´ı Huzurevi sakinleri arasında göremeyince üzüldü. Görevliler onun odasında olduğu bilgisini verince sevindi ve onu çağırtarak hasret giderdi.
Batıpark´ta bulunan amazon Köyü´nün gezilmesi ve piknik usulü öğle yemeğinin yenilmesinden sonra Piazza AVM´de alış veriş yapıldı. Gezinin Batıpark´taki bölümünde Okul Müdürü Mehmet Türkan da ekibe katıldı.
Gezi sonrası öğrencilerden bazılarına gezi hakkındaki görüşlerini sorduk. İşte verdikleri cevaplar:
Rabia Şahin: ?Sosyal aktivite olarak çok eğlendim. Gitmeden önce huzurevine çok yaşlı ve kendi bakımını yapamayanların gittiğini sanıyordum. Bu gezi ile doğrusunu öğrendim. Yaşlılarla vakit geçirmek çok güzeldi. Çok da eğlendim.?
Gamze Yiğit: ?Bu gezi, ilimizi ve güzelliklerini tanımamıza vesile oldu.?
Esmanur Dönmez: ?Yeni yerler gördük, yeni bilgiler edindik. Bu tür gezilerin her sene yapılmasını isterim.?
Sümeyye Kodalak: ?Bence faydalı bir gezi oldu. Samsunlu olmamıza rağmen birçoğumuz gittiğimiz yerleri ilk defa gördük. Gördükçe de ´Samsun´da böyle yerler var mıymış?? diye şaşırdığımız anlar oldu. Çok da eğlendiğimi söyleyebilirim. Başta Seyfi Hocam ve Nevin Hocam olmak üzere geziyi düzenleyenlere teşekkür ediyorum.?