Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

?Hey Termeli? Termeli Yeniden Hayat Buldu

?Hey Termeli? Termeli Yeniden Hayat Buldu

Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği ile Terme Belediyesi ortak çalışmasıyla birçok türkünün derlenmesine katkı sağlayan sanatçı Ümit Bekizağa´nın, 1965´li yıllarda yaşlı bir kadından duyarak derlediği ?Hey Termeli Termeli? türküsü için klip çekildi.

Mayıs ayında ?Mazhar Oldu? adlı albümüyle müzikseverlerle buluşan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü Türk Halk Müziği Sanatçısı Samsunlu Nahide Saygün Akkal, albümün üçüncü türküsünde Hey Termeli türküsünü seslendirdi.

Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği adına Hasan Özdemir, Terme´nin kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtımı için Nahide Saygün Akkal´a, klibin menşeinde yani Terme´de çekilmesini söyledi. 27 Temmuz Cumartesi günü Terme´ye klip çekimi için gelen Akkal, heyecanlı bir ekip tarafından karşılandı.

27 Temmuz 2019 günü sabah saat 08.00´de başlayan klip çalışması akşam saat 19.30´da Terme pidesiyle son buldu.

Gün boyu süren klip çalışmasında heyecanlı anlar yaşandı. Dernek yönetim kurulu üyesi Hasan Özdemir ve Meliha Uzun ile Belediye çalışanları, Halk oyunları eğitmeni Emrah Sevinç Kuvvet, öğrencileri; Aleyna Yalçınkaya, Hamza Aksüt´ten oluşan ekibe daha sonra Belediye Başkan yardımcısı Yasin Çakır da katıldı. Nahide Akkal ve eşi Ünal Akkal´ın erken saatte Terme´ye gelmesiyle 08.00´de Terme Meydanında toplanan ekip, Miliç Kampında mola vererek, iskele´de ilk çekimlerini gerçekleştirdi.

Yönetmenliğini Mehmet Alp Güven´in yaptığı klibin çekimlerini, belediye personeli yaptı. Sanatçı Akkal´ın bindallı giydiği ilk çekimde, öğrenciler Aleyna ve Hamza yerel giysileriyle ona eşlik etti.
Miliç çekimleri ardından Kumsal Kafe´ de yapılan kahvaltı sonrası ekip fazlasıyla motive oldu. Nahide Akkal, ?Bir gün önceki Tokat konserinin yorgunluğunu üzerimden daha atamadan buraya geldik. Ama buradaki insanların içtenliği karşısında bütün yorgunluğumu geride bıraktım.? diyerek neşeli, sevimli, hoşgörülü halleriyle ekibi canlandırdı.Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneğinin Terme´yi tanıtma amaçlı bu özverisinin takdire şayan olduğunu belirtip daha nice projelere destek olunması gerektiğini söyledi.

Kozluk Kent Ormanında devam eden çekimler eğlence havasında geçti. Klibin akışına uygun olan düğün sahnesine, Kozluk´taki gerçek bir düğünde gelin ve damat ile Akkal´ın Hey Termeli türküsü ile oynaması damgasını vurdu.

Kozluk´ta düğün çekimlerinden sonra, Bağsaray´da Yaşar Karacan´a ait Terme´nin kültürel değerlerine uygun nitelikteki eve misafir olundu. 1951 yılında yapılan evde, 2008 yılında Türk Usulü Evlenmek adlı filmin çekiminin gerçekleştirildiği söylendi. Misafirperver ailenin, çekim ekibine ikramlar sunması ekibi mest etti. Nahide Akkal´ın güçlü sesiyle şarkılar, türküler söylemesi de güne renk kattı.

Buradan ayrılan ekip, Gölyazı´ya doğru yola koyuldu. Orada ekibe katılan Ali Rıza Ultav ve eşi Canan Ultav, Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği´nin yaptırdığı tekneyle Akköl ve Simenit Gölüne doğru ilerleyerek klip çalışmalarına devam etti.

Ekipteki herkesin ciddiyetle saygı çerçevesinde ve neşeli çalışması, işin erken bitmesine olanak sağladı. Çekim bitiminde Dernek başkanı İsa Baş, bütün ekibi evine davet ederek hem teşekkür etti hem de ikramlarda bulundu.

Son olarak ilerleyen saatlerde ?Terme Pidesi yemeden olmaz.? denilerek Terme Belediye Başkan yardımcısı Yasin Çakır´ın ısrarıyla pideler yenildi. Herkes birbirleriyle yorgun ama mutlu bir şekilde vedalaştı.

Montaj ve kurgu aşamaları devam eden türkü klibine ve kamera arkasına gala yapılması planlanıyor. Haber: Nazan Şentepe İşler