Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

HIDIRELLEZ´DE 23. YIL COŞKUSU

HIDIRELLEZ´DE 23. YIL COŞKUSU

Baharın habercisi olarak kabul edilen ve Terme´de gelenek haline gelen Geleneksel Sakarlı Hıdırellez Kültür ve Sanat Etkinliklerinin 23´ncüsü, yoğun katılımla Sakarlı merasında kutlandı.

Terme Belediyesi tarafından organize edilen bu yıl 23´ncüsü düzenlenen Geleneksel Terme Sakarlı Hıdırellez Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Terme Sakarlı Merasında yoğun katılımla kutlandı.
İki gün boyunca devam eden şenliklere, Terme Kaymakamı Mehmet Parlak, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Ar, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel, çevre il ve ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Dernek Başkanları, Türkiye´nin değişik il ve ilçelerinden onbinlerce vatandaş katıldı.

KILIÇ,?TERÖRE İNAT BİR VE BERABER OLACAĞIZ?
Şenlik alanında vatandaşlar ile bir araya gelen Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç halkın hıdrellezini kutladı. Kılıç, etkinlikte yaptığı konuşmada, Suriye´nin Azez ile Hakkari sınır bölgesinde terör saldırıları ve şehit haberleri nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek, ?Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Dün ezanlar dinmesin, bayraklar inmesin, vatan bölünmesin diyerek gerek Suriye´de, gerek Hakkâri´de şehit olan kardeşlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Ülkemizin başı sağolsun diyoruz. Ama teröre inat, vatan hainlerine inat, bu ülkenin birliğini, beraberliğini bozmak isteyenlere inat, işte biz bu ülkenin kültürünü, bu ülkenin sıhhatini birliğimizi ve beraberliğimizi yaşatmak için çaba göstereceğiz. Er meydanında güreşecek olan kardeşlerimize Allah´tan güç kuvvet diliyorum. Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Rabbim Ramazanı hakkımızda hayırlı kılsın. Sağ, salim bayramına kavuştursun.? dedi.

DAHA ÜST NOKTALARA TAŞINACAK
Örf, adet ve geleneklerin hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu, bu değerlerin birlik ve beraberliğe güç kattığını belirten Belediye Başkanı Ali Kılıç, ?Birincisinden bu yana bu şenliklerin yaşatılmasında emek vermiş, rahmetli olan kardeşlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Hayatta olanlara rabbim inşallah uzun ömürler versin diliyoruz. İnşallah biz de onlardan aldığımız bayrağı daha üst noktalara taşımak için bu organizasyonu bu merasimi, daha profesyonel yapmak için önümüzdeki yıllarda gerekli çalışmanın gayreti içinde olacağız.? şeklinde konuştu.

KAYMAKAM PARLAK, ?TERME ÖZEL BİR İLÇE?
Terme´nin gölleri, sahili kumsalı ve ulaşımı ile çok özel bir ilçe olduğunu dile getirerek şenliği 23. Kez düzenlemenin onurunu yaşadıklarını söyleyen Terme Kaymakamı Mehmet Parlak ise konuşmasında, ? Güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün komşuluk ve toplumsal huzurumuzun artırması dileklerim ile birlik beraberliğimizin daim olmasını diliyor tüm hemşehrilerimizin Hıdırellez gününü kutluyor, bolluk, bereket ve sağlıklı günler diliyorum" diye konuştu.

TERME´Lİ TANJU GEMİCİ BAŞBEHLİVAN OLDU
İki gün boyunca devam eden etkinliklerde yapılan at yarışlarında 70 at yarıştı. Yaklaşık 400 güreşçinin ter döktüğü yağlı güreşlerde Terme´li Tanju Gemici Başpehlivan oldu.