Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

HIZ FACİASI

HIZ FACİASI

Samsun`da yoldan çıkan otomobilin çarptığı orta refüjdeki demir bariyer, ok gibi saplanarak aracın ön camından içeri girip arka camından çıktı. Kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

BARİYER OTOMOBİLE OK GİBİ SAPLANDI

 
Kaza, Samsun-Ankara karayolunun 50. kilometresinde Kavak ilçe çıkışında sabah saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul`dan Giresun`a giden Yusuf Bıyık (40) idaresindeki 34 FP 2673 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak orta refüjde yaklaşık 80 metre ilerledikten sonra demir bariyere çarptı. Demir bariyer otomobilin ön camına ok gibi saplanıp, arka camından 10 metre dışarı çıktı. Kazada, otomobil sürücüsü Yusuf Bıyık ile kız kardeşi Zuhal Çinal (29) olay yerinde hayatını kaybederken, Ali Bıyık (40), Emine Bıyık (37) ve Meral Elmas (44) ise yaralandı. Yaralılar, Kavak Devlet Hastanesi`nde yapılan ilk müdahalenin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne sevk edildi. Aracın içinde sıkışan ölen kardeşlerin cesetleri ise Samsun AFAD ekipleri tarafından çıkartılarak, otopsi için Kavak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 
 
Otomobile saplanan bariyer oksijen kaynağı yardımıyla kesildikten sonra araç bulunduğu yerden kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.