Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

http://termebilgigazetesi.com/yonetici/Login.aspx

http://termebilgigazetesi.com/yonetici/Login.aspx

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 13-14 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Terme-Sakarlı Hıdrellez Şenlikleri´ne tüm hemşehrilerini davet etti.

Samsun´da Hıdırellez heyecanı Terme´de yaşanacak. Terme Belediyesi vatandaşları baharın gelişini kutlamak için Terme-Sakarlı mera alanına davet ediyor. Türk dünyasının en önemli mevsimlik bayramlarından biri olan Hıdırellez kutlamalarında Türk örf ve adetleri Terme´de tekrar yaşatılacak.

21. Geleneksel Terme-Sakarlı Hıdırellez Şenlikleri  13 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00´de başlayacak, 14 Mayıs Pazar günü 24:00´e kadar sürecek. Cumartesi günü at yarışları, Pazar günü ise yağlı güreşlerin yapılacağı etkinliklerde, konserler ve halk oyunları da sergilenecek.

KÜLTÜRÜMÜZÜN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN

Tüm Samsun´u baharı Terme-Sakarlı´da baharı karşılamaya davet eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Toplumsal birlikteliğimiz için kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak, onları yaşatmak ve mutluluğumuzu paylaşmak çok önemlidir. Bu geleneklerimiz aslında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz değerlerimizdir. Biz her yıl, bu bayramı büyük bir coşkuyla, kültürümüzden bugünlere taşıdığımız renkli, çarpıcı, coşkulu etkinliklerle Terme´de kutluyoruz. Binlerce zengin, kültürel birikimimizin en güzel örneklerinden olan, geçmişle gelecek arasında köprü kuran, bizi birbirine yakınlaştıran, bu kültürel değerimize sahip çıkmak adına vatandaşlarımızı 21.Terme-Sakarlı Hıdırellez Şenliğine bekliyoruz? dedi.