Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

İBADETHANELERE ÖZEL TEMİZLİK EKİBİ

İBADETHANELERE ÖZEL TEMİZLİK EKİBİ

?Daha Temiz Terme´ için yeniliklere imza atan Terme Belediyesi, teknolojik temizleme cihazları ve profesyonel ekiplerle, camileri hijyenik olarak temizliyor. Örnek bir sosyal belediyecilik hizmeti sunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Camilerimiz bizim


Terme Belediyesi, Kültür ve sosyal işler müdürlüğü bünyesinde ibadethane temizliği ile ilgili özel ekip kurdu. Belediye, ilçe sınırları içinde bulunan ibadethaneleri tek tek temizliyor. İlçede bulunan 250 cami, 28 Kuran Kursu ve 6 Cem evinin temizliklerini tamamlayan İbadethane Temizlik ekibi periyodik olarak temizlik çalışmalarına devam ediyor.

CAMİLERE ÖZEL GÜL KOKUSU
Terme´de 250 cami bulunurken, ekipler yapılan planlamayla camileri tek tek temizliyor. 5 kişilik cami temizliği ekibi, camilerdeki tüm temizliği yaparak vatandaşların hizmetine sunuyor. Cam silme, toz alma, demirlerin silinmesi, ayakkabılıklar, avlu, tuvalet temizliğini de yapan ekipler caminin halısını da yıkayarak ibadethaneleri daha temiz hale getiriyor. Temizlik görevlileri, temizlik işi bittikten sonra caminin içerisine ve dört bir yanına gül esansı sıkarak güzel kokmasını sağlıyor.

?BİZ İMANIN YARISI TEMİZLİK DİYORUZ?
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, vatandaşların sağlıklı huzurlu ve mutu bir şekilde ibadetlerini yerlerini getirmesini sağlamak adına İbadethanelerde temizlik hizmeti sunduklarını belirterek, ?Temizlik İmandan gelir. İslam dininde temizliğe verilen önem hem ayetlerde hem hadislerde hem de kültürümüzde çok net bir şekilde ortadadır. Biz İmanın yarısı temizlik diyoruz. İlçemizde 250 adet Cami, 28 Kuran Kursu ve 6 Cem evi bulunuyor. Camilerimizin Kuran Kurslarımızın ve Cem Evlerimizin temizliğini kurduğumuz İbadethane Temizlik Ekibi İle tamamladık. Artık periyodik olarak ihtiyaç önceliğine göre ilçelerimizdeki ibadethanelerimizin temizlik hizmetleri sürdürüyoruz. Kuran´ımızda da belirtildiği gibi insanlarımıza huzur içinde ibadet etmeleri için olanak sağlıyoruz. İnşallah vatandaşlarımız sağlık, huzur ve mutluluk içinde ibadetlerini yerine getirirler? şeklinde konuştu.

HAYIRSEVERE TEŞEKKÜR
Başkan Kul İbadethane temizlik ekibinin kurulmasına destek veren hayırsever Burhan Kır´a da teşekkür etti. Başkan Kul, ?Hepimiz dinimize geleneğimize sahip çıkacağız. Hayırsever Kardeşimiz Burkan Kır, İbadethane temizlik ekipmanlarının sağlanmasında bizlere destek verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz? dedi.
Uygulamadan memnun olan cami görevlileri ve cami cemaati ise Başkan Kul ve temizlik ekiplerine teşekkür etti.