Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İÇ SULARDA AV YASAĞI BAŞLADI

İÇ SULARDA AV YASAĞI BAŞLADI

İç sularda Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali ve diğer balık türlerinin avlanma yasağı başladı.

Terme İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay Demir, 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle iç sularda av yasağının başladağını belirterek balıkçıların yasak bitene kadar kayıklarını karaya çekmeleri gerektiğini belirtti.

İlçe Müdürü Tuncay Demir, ?Av yasağının sona ereceği 1 Temmuz 2016 tarihine kadar balıkçı teknelerinin iç sulara açılması, gerek teknelerde gerekse kıyıda av araç gereçlerinin bulundurması da yasak kapsamında olduğu unutulmamalıdır.

Yasakların başlangıç ve bitiş tarihi olan 1 Nisan-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında Akgöl-Simenit Göllerinde Müdürlüğümüz Su Ürünleri Kontrolörlerince denetimler yapılacak olup yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği idari para cezası uygulanacaktır.
Başta balıkçılarımızın ve tüm halkımızın yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini, av yasaklarına uymaksızın yasak dönemde avcılık yapanların; başta İlçe Müdürlüğümüz olmak üzere Jandarma, Emniyet ve Belediye Zabıta Teşkilatına haber verilmesinin balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkânı vereceği unutulmamalıdır. ?dedi.