Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

iÇ SULARDA AVLANMAYA YASAK

iÇ SULARDA AVLANMAYA YASAK

Terme Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir, iç sularda sazan, kadife, siraz, yayın, tatlı su kefali ve diğer balık türlerinin avlanma yasağının 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren başladığını açıkladı.

Terme Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tuncay Demir, 1 Nisan 2018 tarihi itibariyle iç sularda su ürünleri av yasağının başladığını söyledi.

Samsun`da iç sularda avlanan balıkçılara uyarılarda bulunan Terme Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Demir, "1 Nisan 2018 tarihinde Samsun ili sınırları dahilinde tüm iç sularda sazan, kadife, siraz, yayın, tatlısu kefali ve diğer balık türlerini avlamak yasaktır.

Av yasağı 1 Temmuz 2018 yılında sona ercektir. Bu tarihe kadar balıkçı teknelerinin iç sulara açılması, gerek teknelerde gerekse kıyılarda av araç gereçlerinin bulundurulması da yasak kapsamındadır.

Av yasağının başlaması ile birlikte yasaktan önce avlanılan balıkların en geç üç gün içerisinde İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine stok tespitinin yaptırılmasını takiben satışı yapılabilecektir. Tespiti yapılmayan ürünlerin nakline ve pazarlanmasına izin verilmeyecek ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Stok tespiti yaptırılan balıkların satışında "stok tespit belgesi" bulundurulmalı ve bu balıkların 7 gün içinde satışının gerçekleştirilmesi veya işlenmesi gerekmektedir.

Yasakların başlangıç ve bitiş tarihi olan 1 Nisan-1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Samsun ili sınırları içerisinde bulunan Bafra Balık Gölleri Lagün Kompleksi, Karagöl, Akgöl-Simenit, Ladik Gölü gibi doğal göllerimizin yanı sıra Derbent, Susuz, Altınkaya I ve II, Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu Baraj Göllerinde İl ve İlçe Müdürlükleri Su Ürünleri Kontrolörlerince denetimler yapılacak olup yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında 1380 sayılı su ürünleri kanunu gereği
idari para cezası uygulanacaktır.

Başta balıkçılarımızın ve tüm halkımızın yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini, av yasaklarına uymaksızın yasak dönemde avcılık yapanları en yakın İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize, Jandarma, Emniyet ve Belediye Zabıta Teşkilatına haber vermeleri ve balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkânı verilmesi gerektiği unutulmamalıdır.?dedi.