Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

İÇ SULARDA DENETİM

İÇ SULARDA DENETİM

Gölyazı mevkiinde bulunan kanallarda yapılan rutin denetimlerde sahipsiz olarak bulunan 300 metre misina ağına el konuldu.

Gölyazı mevkiinde bulunan kanallarda yapılan rutin denetimlerde sahipsiz olarak bulunan 300 metre misina ağına el konuldu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada;
?13 Ağustos 2016 tarihli ve 29800 sayılı resmi gazeteyle yürürlüğe giren 4/1 ticari amaçlı Su Ürünleri Avcılığının düzenlenmesi hakkında tebliğin 49. Maddesinin 7. Fıkrası gereğince akarsularda ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapılması yasaktır. Bu kapsamda 12.04.2018 tarihinde Müdürlüğümüz Su Ürünleri Kontrolörlerince, ilçemiz Gölyazı mevkiinde bulunan kanallarda yaptığımız rutin denetimlerde sahipsiz olarak bulunan 300 metre misina ağına el konulmuştur.
Denetimlerimiz; görevli personellerimizce aralıksız olarak devam etmektedir. İç sularımızda balıklarımızın üremelerini ve yaşam alanlarını kısıtlayan bu tür avcılıklara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak izin vermeyeceğiz. Balıkçılardan isteğimiz bu konuda daha dikkatli davranmalarıdır. Su ürünleri avcılığını kanunların el verdiği şekilde yerine getirmeleri ve bu tür yasal olmayan avcılık yöntemlerine başvurmamalarıdır. Aksi halde tespit edildiğinde sahiplerine idari yaptırımlar uygulanacaktır.?ifadelerine yer verildi.