Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İÇ SULARIMIZDA AV YASAĞI BAŞLIYOR

İÇ SULARIMIZDA AV YASAĞI BAŞLIYOR

İç Sularda Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali ve diğer balık türlerinin avlanma yasağı 1 Nisan 2017´te başladı.

Av yasağının başlaması ile balıkçıların kayıklarını karaya çekmeleri zorunlu hale geldi.
Av yasağının sona ereceği 1 Temmuz 2017 tarihine kadar balıkçı teknelerinin iç sulara açılması, gerek teknelerde gerekse kıyıda av araç gereçlerinin bulundurulması da yasak kapsamında.
Konuyla ilgili açıklama yapan Terme İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay Demir ?Av yasağının başlaması ile birlikte yasaktan önce avlanılan balıkların en geç üç gün içerisinde müdürlüğümüze stok tespitinin yaptırılmasını takiben satışı yapılabilecektir. Tespiti yapılmayan ürünlerin nakline ve pazarlanmasına izin verilmeyecek ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Stok tespiti yaptırılan balıkların satışında "stok tespit belgesi" bulundurulmalı ve bu balıkların 7 gün içinde satışının gerçekleştirilmesi veya işlenmesi gerekmektedir.?dedi.

DENETİM YAPILACAK
Yasakların başlangıç ve bitiş tarihi olan 1 Nisan-1 Temmuz 2017 tarihleri arasında Akgöl-Simenit göllerinde Su Ürünleri Kontrolörlerince denetim yapılacağını bildiren Demir, açıklamasını şu şekilde sürdürdü ?Yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında 1380 sayılı su ürünleri kanunu gereği idari para cezası uygulanacaktır.
Başta balıkçılarımızın ve tüm halkımızın yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini, av yasaklarına uymaksızın yasak dönemde avcılık yapanları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze, Jandarma, Emniyet ve Belediye Zabıta Teşkilatına haber vermeleri ve balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkânı verilmesi gerektiği unutulmamalıdırlar?dedi.