Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İÇ SULARDA AV YASAĞI BAŞLADI

İÇ SULARDA AV YASAĞI BAŞLADI

İç Sularda Sazan, Kadife, Siraz, Yayın,  Tatlı Su Kefali ve diğer balık türlerinin avlanma yasağı 1 Nisan 2020 itibariyle başladı.

        İç Sularda Sazan, Kadife, Siraz, Yayın,  Tatlı Su Kefali ve diğer balık türlerinin avlanma yasağı 1 Nisan 2020 itibariyle başladı. 
    Yasağın başlaması ile birlikte balıkçılar kayıklarını karaya çekmek zorunda kaldı.  
    İl Müdürü İbrahim Sağlam konu ile ilgili açıklamasında:
          "İç sularımızda avlanma yasağı 1 Nisan 2020 itibariyle başlamıştır. Av yasağının sona ereceği 1 Temmuz 2020 tarihine kadar balıkçı teknelerinin iç sulara açılması, gerek teknelerde gerekse kıyıda av araç gereçlerinin bulundurması da yasak kapsamında olduğu unutulmamalıdır.
Yasağın başlaması ile birlikte, yasaktan önce avlanılmış olan balıkların en geç üç gün içerisinde İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine stok tespitinin yaptırılmasını takiben satışı yapılabilecektir. Tespiti yapılmayan ürünlerin nakline ve pazarlanmasına izin verilmeyecek ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacaktır.  Stok tespiti yaptırılan balıkların satışında mutlaka 'stok tespit belgesi' bulundurulması ve 7 gün içinde satışlarının gerçekleştirilmesi veya işlenmesi gerekmektedir.
          Yasakların başlangıç ve bitiş tarihi olan 1 Nisan- 1 Temmuz 2020 tarihleri arasında, Samsun İlimiz sınırları içerisinde bulunan Bafra Balık Gölleri Lagün Kompleksi, Karagöl, Akgöl- Simenit, Lâdik Gölü gibi doğal göllerimizin yanı sıra Derbent, Susuz, Altınkaya I ve II, Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu Baraj Göllerinde İl ve İlçe Müdürlüklerimizin Su Ürünleri Kontrolörlerince denetimlere devam edilecektir.
          Başta balıkçılarımız olmak üzere, tüm halkımızın yasaklara uyma konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerini temenni ederken, yasak dönemde avcılık yapanların en yakın İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize, Jandarma, Emniyet ve Belediye Zabıta Teşkilatına bildirilmesi ve balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkânı verilmesi gerektiğini önemle belirtirim.
          Söz konusu yasak ve sınırlamalara uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği idari para cezası uygulanacak olup, balıkçılarımızın mağduriyet yaşamamaları için getirilen yasak ve düzenlemelere uymalarının kendileri açısından önemli olduğunu ifade etmek isterim" dedi.