Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

iHH ORADA HAYAT KURTARIYOR

iHH ORADA HAYAT KURTARIYOR

TERME HAYIRLI İŞLERDE  HER ZAMAN ÖRNEK İLÇE

    İHH Terme Temsilcisi İsa Şahin, yaklaşık 2 ay önce İdlib ve Afrin bölgesinde gönüllü olarak yardım görevindeyken bölgede yaşanan içler acısı duruma tanık olduklarını ifade ederek “Hatay Reyhanlı’da yardım amaçlı günde 100 bin tane ekmek çıkarılıyor. Aldığımız bilgiye göre un eksikliğinden yardımların yetersiz kalması bizleri harekete geçirdi. Bu sebeple ilçemizde kampanya başlattık”dedi.

    YARDIMLARIMIZ UNLA 
    SINIRLI KALMADI
    Termelilerin desteğiyle oradaki çocukların ayağına birer bot, üzerlerine battaniye, en azından ekmek yemeleri için un gönderebilmek adına böyle bir kampanya düşündüklerini aktaran Temsilci İsa Şahin “Termeli kardeşlerimizin desteğiyle çok şükür bu tırı da yola çıkarttık. Hakikaten oradaki durum içler acısı. Rabbim yardımcıları olsun. Onlar da ciddi bir sınavdan geçiyor. Onlara az da olsa yardımımız dokunuyorsa ne mutlu bize.  Tırda yaklaşık 260 çuval un, 800 ila bin çift arası bot, 250 adet battaniye, bir tonun üzerinde pirincimiz, makarnamız, temizlik malzememiz, kıyafetler, çocuk bezleri ve mama daha çok gıda ağırlıklı yardımlarımız mevcut. İnsanlar çadırda kaldıkları için ısınma problemleri var.  Ama özelikle Hatay Reyhanlı’daki İHH’nın lojistik merkezinde her gün 100 bin tane ekmek yapılıyor. Buna un dayandırmak kolay bir şey değil” diye konuştu.

    ALLAH HAYIRSEVERLERDEN 
    RAZI OLSUN
    Yardımların Hatay Reyhanlı’daki İHH lojistik merkezine indirilerek oradaki görevliler tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belirten Temsilci İsa Şahin “Bu kampanyada 1 kilogram patates getiren ve kaşar peyniri getiren vatandaşlarımız oldu. Bunlar küçük şeyler olarak görülüyor ama bizim için önemli ve değeri çok büyük, bizi çok mutlu etti. İnsanlarımızın gücü yok ama bu işin içerisinde bulunmak istiyorlar. Önemli olan çorbaya tuz eklemek. İnsanlarımız yardımcı olmasa biz bunları çıkartamazdık. Çünkü bu tırın yaklaşık olarak maliyeti 55-60 bin lira ve biz onlar sayesinde çıkardık. Allah Termeli hayırsever kardeşlerimizden razı olsun”dedi.
    
    İHH ORADA HAYAT KURTARIYOR 
    Bölgede, İHH ile organ mafyaları arasında büyük bir mücadele olduğunu aktaran Şahin “Orada en büyük mağduriyeti kadınlar ve çocuklar yaşıyor. Çocukların büyük bir kısmının ailesi yok varsa da babaları yok, şehit olmuş.  İHH orada yetim köyleri kurmuş, anne ve babası olmayan çocukları sahiplenmiş. Eğer İHH sahiplenmese o çocuklar organ mafyası gibi birçok art niyetli insanların eline geçer. İHH orada hayat kurtarıyor. Bir bodrum katında 50 tane çocuk yaşıyor. Engelli aracı, hasta bezi ihtiyacı çok fazla var.  Yardım kampanyasını ilk duyurduğumuzda ‘Bu tırı doldurabilecek miyiz?’ diye düşünmüştüm. Ancak görüyorum ki Termeli vatandaşlarımız endişelerimizi boşa çıkardı. İstenilen miktara ulaştık” şeklinde konuştu.
    TERME HAYIRLI İŞLERDE 
    HER ZAMAN ÖRNEK İLÇE
    Bir yardım tırını daha gönderdiklerini ve emeği geçen tüm Termelilere teşekkür eden Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu “Milletimiz, dünyada huzurun kaynağı, insanlığın saadeti için mazlumların yardımlarına koşuyor. Asil Türk milletinin ferdi olmanın gururunu birlikte yaşıyoruz. Biz ülke olarak dünyada huzura, barışa, ne katkı yaparız onun derdindeyiz. Bizim askerlerimiz mazlumları koruyan savaşta dahi çocuklara, hastalara yardım eden bir milletin ferdiyiz. Amacımız güney koridorunda ülkemizin güvenliği, huzuru için gerekeni yapmaktır. Kanlı terör örgütü PKK’yı bitirmek ve ülkemize sızmasını engellemektir. 2020 yılında da Türkiye tarihinde de terör örgütünün kendi topraklarımızda sıfır olduğunu görmek milletimiz adına büyük bir onur verici olacaktır. Allah Türk milletini muzaffer eylesin inşallah.”dedi.
    AK Parti Terme İlçe Başkanı İbrahim AR da konuyla ilgili “Termeliler İHH’nın başlattığı ve devam ettirdiği yardım kampanyalarına bir kez daha duyarsız kalmadı. Bizler hem ilçemize hem mazlum coğrafyalara yardımcı oluyoruz. Bu tırın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”açıklamasında bulundu.
    Yardım malzemelerini İdlip’e taşıyan tır Terme Cumhuriyet Meydan’ından, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Ar, belediye meclis üyesi Mehmet Devranlı, İHH Terme Temsilcisi İsa Şahin, İHH kadın kolları ile hayırseverlerin dualarlarıyla uğurlandı. Hbr: Murat KILIÇ