Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

iHL VEFA BULUŞMASI PROGRAMI YAPILDI

iHL VEFA BULUŞMASI PROGRAMI YAPILDI

Temel Kır Kız İmam Hatip Anadolu Lisesinde Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Liseleri Şenlikleri kapsamanda “İHL Vefa Buluşması Programı” düzenlendi.

İmam Hatip Lisesine hizmet etmiş, bu kurumlarda okumuş emek vermiş, görev yapmış kişileri hatırlamak, gönüllerini almak amacıyla Temel Kır Kız İmam Hatip Anadolu Lisesinde Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Liseleri Şenlikleri kapsamanda “İHL Vefa Buluşması Programı” düzenlendi.
Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, Şube Müdürü İsmet Güner, İmam Hatip Lisesi Mezun Mensupları Derneği Başkanı Ali Alparslan, okulun eski Müdürü Mehmet Özden, eski idarecilerden Tahsin Aydın, eski öğretmenler, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, eski öğrenciler, mevcut öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Oldukça duygusal, heyecanlı, ve hatıralarla dolu geçen program, Emine Ceyda Şeker'in Kur-an'ı Kerim okuması ile başladı.
 Okulun eski Müdürü Mehmet Türkan, yaptığı kısa selamlama konuşmasında bu kurumlarda çalışmanın Allah’ın kendilerine ikram ettiği birer nimet olduğunu ve kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini  söyledi.
Konuşma sonrası tiyatro gösterileri, şiirler icra edildi.  
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin de ön bir değerlendirme konuşması yaptı. Necip Fazıl'ın "Sakarya Türküsü" adlı şiirini okudu. 
Sezgin’in heycanlı ve yürekten okuduğu şiir sonunda bütün salon ayağa kalkarak dakikalarca kendisini ayakta alkışladı. Akabinde İmam Hatip Okullarının kuruluş serüveni, yaşadığı sıkıntılar ile ilgili slayt gösterisi sunuldu.
Emekli Meslek Dersleri öğretmenlerinden İrfan Akbulut, imam hatipli olmanın zorluklarını ve aynı zamanda kendilerine kattığı değer ve sorumlulukları veciz ifadelerle anlattı.  
Akbulut, bu kurumların itibarının önemli olduğun bir imam hatipli olarak buna mutlaka dikkat etmek gerektiğini söyledi. 
Öğrencilerden Beyzanur Yüksel'in okuduğu şiirle duygulanan yürekler, Esmanur Çancılar'ın "İmam Hatipli Olmak" adlı konuşması ile coşkuyu zirveye ulaştırdı.
Son olarak okulun eski müdürlerinden Mehmet Özden konuşmasını; imam hatipli olmanın asıl vefa olduğunu, buralarda bulunmanın ve okumanın, mensubu olmanın kıymeti ,değeri ve önemi ile kendilerine yüklediği sorumlulukları, aynı zamanda verdiği mutlluluk hüzmelerini sözleriyle süsledi.
Okul Müdürü Mehmet Türkan ise bu müthiş programı hazırlayan başta Meslek Dersleri öğretmenleri İbrahim Altun, Ayşe Şimşek, Fethiye Torun ve Ayşe Kurtoğlu'na ve emeği geçen diğer öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti. Hbr: Berkan KARAPIÇAK