Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

İKİBİN METRE MİSİNA AĞINA EL KONULDU

İKİBİN METRE MİSİNA AĞINA EL KONULDU

Yapılan rutin denetimlerde sahipsiz olarak bulunan 2000 metre misina ağına el konuldu.

Terme İlçe Gıda, Tarım ve Hayvanlıcılık Müdürlüğü, 13 Ağustos 2016 tarihli ve 29800 sayılı resmi gazeteyle yürürlüğe giren 4/1 ticari amaçlı Su Ürünleri Avcılığının düzenlenmesi hakkında tebliğin 49. Maddesinin 7. Fıkrası gereğince akarsularda ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapılmasının yasak olduğunu hatırlatarak, bu kapsamda 18 Haziran 2018 pazartesi günü Müdürlüğün Su Ürünleri Kontrolörlerince Terme´nin Gölyazı ve Aybeder Mahalleleri mevkiinde bulunan kanallarda, yapılan rutin denetimlerde sahipsiz olarak bulunan 2000 metre misina ağına el konulduğunu bildirdi.
Denetimlerin görevli personellerce aralıksız olarak devam ettiğini belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, iç sularda balıkların üreme ve yaşam alanlarını kısıtlayan bu tür avcılıklara izin vermeyeceklerini söyledi.
Balıkçılardan bu konuda daha dikkatli davranmalarını isteyen yetkililer açıklamayı ?Su ürünleri avcılığını, kanunların el verdiği şekilde yerine getirmeleri ve bu tür yasal olmayan avcılık yöntemlerine başvurmamalarıdır. Aksi halde tespit edildiğinde sahiplerine idari yaptırımlar uygulanacaktır.?şeklinde sonlandırdı.