Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?İKİNCİ BİR ÖLÜM KAVŞAĞI İSTEMİYORUZ?

?İKİNCİ BİR ÖLÜM KAVŞAĞI İSTEMİYORUZ?

Terme Devlet Hastanesi girişinde yapımı devam eden kavşağa tepkiler gün geçtikçe artıyor. Kavşağın standart dışı yapıldığını savunan bölge halkı ?Kaş yapayım derken göz çıkaracaklar. Bir ölüm kavşağı yetmezmiş gibi şimdi de ikincisini hazırlıyorlar.? diye

Terme Devlet Hastanesinin yeni yerine taşınmasının ardından İtfaiyenin de aynı bölgede yer alması bölgede acil bir kavşak ihtiyacı yarattı.
Ambulans ve itfaiyenin zaman kaybı yaşadığı Samsun-Ordu karayolu üzerinde ihtiyaç duyulan kavşak çalışmasına, yaklaşık iki ay önce başlandı.
Bölge halkının dört gözle beklediği yeni kavşak ise birçok kişide hayal kırıklığı yarattı. Bitme aşamasına gelen yeni kavşağın standartların dışında yapılması, bölgede yer alan fabrika ve iş yeri sahipleri ile mahalle sakinlerinde sıkıntıya yol açtı. Daha önce üç şeritli olan yol iki şeride düşürülüp güvenlik şeridinin olmayışı yol kenarındaki fabrika ve konutları kaza korkusuyla burun buruna getirdi.

GÖRÜLMEMİŞ PROJE 11 ADIMDA KARAYOLUNDASINIZ
Kavşağın plansızca halkın görüşü alınmadan yapıldığını savunan Terme İş Adamları Derneği (TİAD) Başkanı Muzaffer Karapıçak ve yönetim kurulu üyeleri 30 Ağustos Perşembe günü, kavşak mağdurlarıyla kavşakta bir araya geldi.
Vatandaşlarla durum değerlendirmesi yapan Muzaffer Karapıçak, ?Hastane projesi yapılırken kavşağın projesi de onunla birlikte yapılmalıydı. Maalesef burada önce hastane yapıldı yıllar sonra kavşak projesine başlanıldı. Hastaneyi burayı getirdiniz. Emeği geçenlere müteşekkiriz. Fakat sorunları masaya yatırmadınız. Üç şeritli yolu iki şeride düşürdünüz.
Bu yoldan ambulans nasıl geçecek? Hastaneden çıkış yapıldığında taliye yol yok araçlar yola nereden çıkacak? Bir ilçede siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınmadan Terme yönetiliyorsa burada bir sıkıntı var demektir. Kavşak çalışmasından önce karayolu ile 8 metreye yakın mesafesi olan ev sahiplerinin şuanda karayolu ile aralarında yalızca 11 adım mesafe var. Evinden çıkan bir vatandaş 11 adım sonra karayolunda?dedi.

TEHLİKEYLE BURUN BURUNAYIZ
Okulların yakında açılacağını ifade eden bir vatandaş da ?Çocuklarımızı servise verip okula göndereceğiz. Karayolu ile evimizin arsında araç park edecek yer kalmadı. Karayolunun hastane tarafında kamuya ait boş arazi varken ve yolun o bölümünün genişletilmesi gerekirken güney yönüne kayması aklımızda soru işaretleri yaratıyor. Karayolu iki şeride düşürüldü. Güvenlik şeridi yok. Araçlarımızla evlerimize, iş yerlerimize geldiğimizde her an kaza tehlikesi yaşayacağız.? diyerek yetkililerden yardım istedi.

YOLUN DİĞER TARAFA KAYMASINI İSTİYORUZ
Terme´ye büyük istihdam sağlayan Has Pirinç Fabrikası sahiplerinden Temel Adalı ?Yeni kavşak tamamlandığında Adalı Sokağı´nın karayolu trafiğine bağlantısının kesileceği duyumunu aldık. Ben burada bir fabrika yönetiyorum.
Birçok kişi fabrikama uğrayıp pirinç alıyor, toptancılar geliyor, kamyonlar, tırlar geliyor. 2 şeritli bir yolda bu durum mutlaka sıkıntı yaratacak. Yetkililerden bizim tarafımızda genişletilen yolun, diğer tarafa genişletilmesini istiyoruz" dedi.