Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

İKİNCİ BULUŞMANIN ADRESİ SALIPAZARI

İKİNCİ BULUŞMANIN ADRESİ SALIPAZARI

Sınıf arkadaşlarıyla buluşmayı gelenek haline getirmek isteyen Terme İmam Hatip Lisesi 12B Sınıfı 1987 mezunları bu defa Salıpazarı'nda bir araya geldi.

Sınıf arkadaşlarıyla buluşmayı gelenek haline getirmek isteyen Terme İmam Hatip Lisesi 12B Sınıfı 1987 mezunları bu defa Salıpazarı'nda bir araya geldi. 
Okuldan ayrıldıktan sonra çeşitli vesilelerle bireysel olarak görüşseler de, toplu bir buluşma gerçekleşmemişti. Karşılaştıklarında birbirlerine hep bu arzularını ifade etmişlerdi. Nihayet mezuniyetten tam 34 yıl sonra hasret sona erdi; 14.07.2021 tarihinde İkizce'de bir araya geldiler. 
Bu ilk buluşmadan memnun kalmış olmalılar ki yakın zamanda tekrar buluşma arzularını belirttiler. Tâ o günden davetin bir sahibi vardı; Salıpazarı Sarıhasan Menderes Camisi imamı İsa Düdükçü. İsa Hoca sözünü tuttu ve arkadaşlarını Salıpazarı'na davet etti. Yenicami Köyü Merkez Cami İmamı Mustafa Sağlam da düzenleme konusunda kendisine yardımcı oldu.
1987'nin mezunları; bugünün imamları, müdürleri ve emeklileriydi. 19 Eylül Pazar günü Salıpazarı ilçesi Paşa Alabalık Tesislerinde bir araya geldiler. İlk buluşmada olduğu gibi yine hanımları ve bazılarının da çocukları yanlarındaydı. 
Herkese uyan bir tarihi bulmakta hayli zorlanmışlar. Çünkü çoğunluk devlet memuruydu, hesapta olmayan görevler ve mazeretler çıkıyordu. Yine de 16'sı Salıpazarı'na gelmişti. Salıpazarı'nda görevli olanların dışında İkizce, Terme ve Çarşamba'dan gelenler vardı. Bekir Cavunt ve Öğretmen Ali Bülbül de Samsun'dan gelmişti. 
Çok istemelerine rağmen hazır bulunamayanlar da vardı. İstanbul'da görevli İbrahim Çamyar uçak bileti bulamadığı, Fethiye'de görevli Mevlüt Karakullukçu son anda ortaya çıkan mazereti ve Çorum Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Kadir Gürler’de bir seminer görevi dolayısıyla gelememişlerdi. Ancak teknolojinin imkânlarından faydalanarak telefonla görüntülü görüştüler ve az da olsa arkadaşları ile hasret giderdiler. Üzeyir Öztürk ve Orhan Sağlam da ilk defa katılmışlardı.
Önce semaverden doldurulan çayların eşliğinde sohbet edildi, hatıralar tazelendi. Yemekten sonra bir süre daha sohbet devam etti. Buluşmadan memnun kalmış olmalılar ki tekrar buluşma isteklerini dile getirdiler. Bu buluşmayı düzenleyen İsa Düdükçü ve Mustafa Sağlam'a teşekkür ettiler. 
Watsap Grubunda yaptığı paylaşımda İsmail Öz, “Değerli kardeşlerim. Bu gün güzel bir gün geçirdik. Arkadaşlarımızla ve hocalarımızla görüşme ve sohbet etme imkânı bulduk. Bu buluşmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim daha geniş bir katılımla bir araya gelmeyi nasip etsin” diyerek duygularını dile getirirken aynı zamanda arkadaşlarının duygularına da tercüman oluyordu.
Ben de şahsen davetten ve buluşmadan memnun kaldım. Herkese teşekkür ediyorum. Rabbim sağlık ve afiyetle tekrarına nasip etsin.
Hbr:Seyfi GÜNAÇTI