Bugün, 19 Mart 2024 Salı

İKTİDARA ´VİCDAN´ ÇAĞRISI

İKTİDARA ´VİCDAN´ ÇAĞRISI

?Emeklilikte yaş sorununu çözmek bu Meclis´in boyun borcudur?

?Emeklilikte yaş sorununu çözmek bu Meclis´in boyun borcudur?
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu´nun CHP´li üyesi Samsun milletvekili Neslihan Hancıoğlu, başta iktidar partisi olmak üzere Meclis´te grubu bulunan diğer partilere seslenerek ?seçim zamanı verilen sözleri tutmak, sosyal adaleti sağlamak zorundayız. Emeklilikte yaş sorununu çözmek bu Meclis´in boyun borcudur? dedi.
Yaş engeline takıldıkları için emekli olamayanların gözü kulağı, Meclis´ten gelecek haberde. Emeklilikte yaşa takılanların(EYT) sorunlarını çözmek üzere hazırlanan tekliflerin yasalaştırılması için Meclis´teki ilgili komisyonu olağanüstü toplantıya çağıran Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), sürecin daha da hızlandırılması için baskıyı artırıyor. Tekliflerin yasalaşma sürecinde ilk olarak görüşüleceği adres olan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu´nun CHP´li üyesi Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, yaş yüzünden emekli olamayanların mağduriyetinin her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade etti.

ÜÇ VEKİLLE BU SORUN ÇÖZÜLÜR!
Komisyonun, toplam üye sayısının 3´te birinin çağrısıyla olağanüstü toplantı yapabildiğini anımsatan Hancıoğlu ?9 üyeye ihtiyaç var. Benimle birlikte 6´sı CHP´li üyeler. Biz hazırız. 3 üye daha bu çağrıya eşlik ederse komisyonumuz toplanır ve bu düzenlemeyi Genel Kurul´a indirir ve yasalaştırırız. Seçim öncesi bu konuda sözler verildi. Muhalefet partilerinin hepsinin hali hazırda kanun teklifleri var. Sözler tutularsa, yaşa takılanlar emekli olabilecekler. Biz sözümüzün arkasındayız? diye konuştu.

VİCDANINIZIN SESİNE KULAK VERİN
CHP´li Hancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
?Seçim döneminde de seçim bittikten sonra da vatandaşlarımızdan gelen şikayetlerin başında EYT mağduriyeti yer alıyor. Eminim, iktidar partisine mensup milletvekilleri ve diğer partilerin milletvekilleri de en çok bu konudaki taleplerle karşı karşıyadır. Onların tek yapması gereken vicdanlarının sesini dinlemek. Seçim zamanı verilen sözleri tutmak, sosyal adaleti sağlamak zorundayız. Emeklilikte yaş sorununu çözmek bu Meclis´in boyun borcudur. Hiç zaman kaybetmeden, partiler üstü bir siyaset anlayışında birleşmemiz gerekiyor.?