Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

İLAHİYATÇI-YAZAR DÖNGELOĞLU TERME`DE

İLAHİYATÇI-YAZAR DÖNGELOĞLU TERME`DE

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) hayatı ve ahlakı üzerine konuşarak Termelilere maneviyatı bol bir gece yaşattı.

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) hayatı ve ahlakı üzerine konuşarak Termelilere maneviyatı bol bir gece yaşattı.

Terme Belediyesi tarafından, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu katılımı ile “peygamberimizin Hayatı ve Kutlu Doğum” üzerine söyleşi programı tertiplendi.
Terme Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Müftüsü Recep Apaydın, sivil toplum örgütleri temsilcileri, ilçede görev yapan din görevlileri ve yaklaşık 3 Bin Termeli katıldı.

Ömer Döngeloğlu, Peygamber efendimizin (S.A.V.) doğumu, çocukluğu ve ahlakı üzerine konuşarak gönülleri mest etti. Söyleşiye yoğun ilgi gösteren , vatandaşlar salonu tamamen doldurdu. Programda, izleyiciler Döngeloğlu`nu dinlerken gözyaşlarını tutamadı.

O`NA MECBURUZ
Ömer Döngeloğlu, Kur`an-ı Kerim`in peygamberimizin hayatına ışık tutan çok önemli bir rehber olduğunu, en mühim güvencemizin Kur`an-ı Kerim olduğunu belirterek; “Kur`an- Kerim O`nun ahlakını anlatıyor. Türk İslam alemine, alemlere rahmet olan Peygamber efendimizin merhametine ve hayat modeline ihtiyacı var. Efendimizle bir kez daha tanışmaya, onun peşinden yürümeye mecburuz" diye konuştu.

KADINA ZULMEDEN
DIŞLANMALI
Konuşmasına Peygamber Efendimizin (s.a.v) doğumunu ve çocukluğunu anlatarak devam eden Döngeloğlu, peygamberimizin doğumu ile gerçekleşen mucizelere dikkat çekti. Cehaletin, haksızlığın, zulmün zirvesi olduğu bir dönemde peygamberimizin dünyaya geldiğini hatırlatan Döngeloğlu, aradan 1400 yıl geçmesine rağmen dünyada hala haksızlıkların ve zulmün devam ettiğini söyledi.
Günümüzde kadına karşı şiddetin arttığına dikkat çeken Döngeloğlu, karısına, çocuğuna şiddet uygulayan, zulüm yapan bir adamın, toplumda protesto edilmesinin ve dışlanmasının gerektiğinin altını çizdi.

VATANDAŞLARIMIZIN
İLGİSİ MEMNUN ETTİ
Gecenin sonunda konuşan Belediye Başkanı Şenol Kul vatandaşların ilgisi ile mutlu olduklarını belirtti.
Kentin beklentilerini değerlendirmek sureti ile kültür ve sanat faaliyetlerine yön verdiklerini ifade eden Başkan Kul, “İlçemizde kültür ve sanatın en iyi şekilde yapılabilmesi için vatandaşlarımız-dan gelen taleplere cevap veriyoruz.
Bu sayede kültür ve sanat faaliyetleri konusunda yol haritamızı çiziyoruz. Beklentilere cevap vererek vatandaşlarımıza unutulmaz bir gece yaşattık” dedi.
İlerleyen zamanlarda bu tür programlara devam edeceklerinin altını çizen Başkan Kul katılımlarından dolayı Döngeloğluna teşekkür ederken programın gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir`e de teşekkür etti.

Program sonunda Terme Kaymakamı İlyas Gün tarafından Döngeloğlu`na çiçek takdim edidi.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından plaket verildi.