Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İLÇE MİLLİ EĞİTİM´DEN ANLAMLI DAVRANIŞ

İLÇE MİLLİ EĞİTİM´DEN ANLAMLI DAVRANIŞ

Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, meslek hayatının sonuna gelmiş öğretmenlerle öğrencileri buluşturarak önemli bir etkinliğe imza attı.

?Akademik Başarı ve Değerler Eğitimi´ adıyla düzenlenen proğramda Fatih Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Seyfi Günaçtı ile Kız Meslek Lisesi Almanca Öğretmeni Mustafa Mutlu, değişik okullardan gelen öğrencilere hitap ettiler, tecrübelerini aktardılar ve anılarını öğrencilerle paylaştılar.
Kız Meslek Lisesi salonunda gerçekleşen proğramda ilk konuşmacı olan Seyfi Günaçtı; Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Kız Meslek Lisesi´nden birer sınıf öğrenciye hitap etti. Mesleğe Ekim 1974´te Zonguldak İmam Hatip Lisesi´nde ücretli öğretmen olarak başlayan S. Günaçtı, askerlik hizmetinden sonra Ekim 1976´da Ordu- Gölköy İmam Hatip Lisesi´nde kadrolu öğretmenliğe başladığını söyledi. Çeşitli okullarda öğretmen ve idareci olarak görev yaptıktan sonra hafta sonunda yaş haddinden emekliye ayrılacağını ifade etti.
Seyfi Günaçtı devamla, ?Herkesin söylediği nasihati ben de söyleyeceğim. Başarmak için çalışmak şarttır. Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Tesadüfen bir mevkiye ulaşanlar, oradan çabuk inerler.
Ben tertip, düzen ve kıyafete önem veririm. Öğrencilik yıllarımızda bazı derslerin kitabı yoktu. O derslerde öğretmen söyler, biz not tutardık. Defterlerimi düzenli tutardım. Bunun, sınavlarda başarıma olumlu etki yaptığını söyleyebilirim. Defterlerimden bazılarını hâlâ saklıyorum ve zaman zaman onlardan faydalanıyorum.
Gördüğünüz hataları, Peygamberimizin hadisindeki esasları göz önüne alarak elinizden geldiğince düzeltmeye çalışın. ?Bana dokunmuyor ya, bana ne?? demeyin. O yanlış, bir gün gelirsize de dokunur. Sizler geleceğimizsiniz. Ülkemizin ileri gitmesini istiyorsanız kendinizi iyi yetiştirmelisiniz? dedi.
Proğramın son bölümünü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Cuma Arpacı da takip etti. Sohbetin bitiminde Şube Müdürü Cuma Arpacı kürsüye gelerek Seyfi Günaçtı´ya çiçek takdim etti. Ancak çiçeği kendisi vermeyerek, bir soruya doğru cevap veren bir öğrencinin sunmasını istedi. Daha sonra bir konuşma yaparak, ?Seyfi Günaçtı bu ilçedeki pek çok öğretmenin, pek çok kişinin öğretmenidir. Bizim de öğretmenimiz sayılır. Terme Milli Eğitimine önemli hizmetleri olmuştur. Kendisine bundan sonraki hayatında sağlıklar diliyorum. Emekli olduktan sonra da tecrübelerini bizimle paylaşacağına inanıyorum? dedi.
Kısa bir aranın ardından, Ocak ayında emekliye ayrılacak olan Kız Meslek Lisesi Almanca Öğretmeni Mustafa Mutlu kürsüye geldi. O da BÇ Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi´nden birer sınıf öğrenciye hitap etti.
Önce kendini tanıtan Mutlu, ilk göreve başlayışını, görev yaptığı okulları anlattı ve KKTC´de de 5 yıl görev yaptığını belirtti. Daha sonra başarının tanımını yapan M. Mutlu, ?Başarılı olmak için çalışmak şarttır. Herkesin farklı anlayışı, farklı yetenekleri vardır. Başarılı olmak için herkes kendisine uyan yöntemi denemelidir? dedi.