Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

İLÇE PROTOKOLÜ FATİH ANADOLU LİSESİNDE

İLÇE PROTOKOLÜ FATİH ANADOLU LİSESİNDE

Her dönem karne törenini bir okulda yapmayı ilke edinen ilçe protokolü, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Yarıyıl kapanış töreninde Fatih Anadolu Lisesi´ndeydi.

Kaymakam Emin Alıcı´nın son anda ortaya çıkan bir durum sebebiyle katılamadığı törene Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy ile Şube Müdürleri Vahit Duran ve Cuma Arpacı katıldılar. Havanın soğuk olmasına rağmen protokolün sıcaklığı öğretmen ve öğrencilere de yansıdı.
Okul Müdürü Mehmet Türkan misafirlere ´hoşgeldiniz´ dedikten sonra, ?Okulumuz Terme´nin en eski lisesidir. Buradan pek çok değer yetişmiştir. Halen 196 erkek ve 247 kız olmak üzere 443 öğrenciye eğitim verilmektedir. Bu dönemde 27 öğrencimiz takdir, 154 öğrencimiz de teşekkür belgesi almaya hak kazanmıştır. Ayrıca 29 öğrencimiz de onur belgesi ile ödüllendirilmiştir? dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy da, ?Sevgili öğrenciler. Sizde kendimi görüyorum. Biz de bu sıralardan geçtik. Planlı çalıştığınızda başarılı olacağınıza inanıyorum? dedi.
Bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şenol Kul da ?Ben de eski adı Terme Lisesi olan bu okulun mezunuyum. Böyle bir proğramda sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyum. İngilizce öğretmenimiz Murat Aksoy´du. İngilizceden zorlanıyordum. Fakat ben İngilizce öğretmeni oldum. Demek istiyorum ki, azmettikten ve çalıştıktan sonra üstesinden gelinemeyecek zorluk yoktur. Hepinize başarılar diliyorum? dedi.
Sonra sosyal etkinliklerde başarılı olan ve sınıflarında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeler verildi. Belediye Başkanı Şenol Kul da sınıf birincilerine birer tablet hediye etti.
Proğramın en ilginç anı, Okul Müdürünün Belediye Başkanına mezun olduğu yılın not çizelgesi ile çerçeveli diploma örneğini takdim etmesiydi. Başkan Kul, bu sürprizi beklemediğini belirterek böyle bir belge almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ile okul müdürüne teşekkür etti.
Proğram, hep birlikte İstiklâl Marşı´nın söylenmesi ve öğrencilere karnelerinin dağıtılması ile sona erdi.