Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İLÇE TARIMDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

İLÇE TARIMDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Terme İlçe Tarım Müdürlüğünde üreticilere yönelik, TARSİM, Süt Hijyeni, Buzağı Bakım ve Beslenme Eğitimi konularında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda 18 Şubat Pazartesi günü düzenlenen toplantıya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, teknik personel ve üreticiler katıldı.
Toplantıda, TARSİM adına Giresun Bölge Müdürlüğü´nden Kıdemli Uzman Burhan Kılıç, Süt Hijyeni konusunda Veteriner Hekim Faruk Bilgin ve Buzağı Bakım ve Beslenme Eğitimi konusunda da Sinem Akıl ve Ziraat Mühendisi Nazlı Sayar Yapar tarafından üreticilere yönelik sunumlar yapıldı.
TARSİM ile ilgili sunumda Kıdemli Uzman Burhan Kılıç, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi´nin işleyişi ve 2019 yılı uygulamaları hakkında bilgiler vererek katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Fındıkta son poliçe tarihinin 10 Mart 2019 olduğunu aktaran Kılıç, üreticilerin soya için 31 Mart 2019, çeltik için ise 30 Haziran 2019 tarihine kadar sigorta yaptırmaları gerektiğini bildirdi.
Veteriner Hekim Faruk Bilgin de Süt Hijyeni konusunda, süt ve süt ürünlerinin sağlıklı, bilinçli ve ekonomik olarak üretilerek nihai tüketiciye ulaştırılabilmesi amacıyla çiftçilere süt hijyeni eğitimi verdi.
Bazı süt üreticilerinin temel hijyen konularını göz ardı ederek, kaliteli süt üretmediklerine dikkat çeken Bilgin ?Biz bu eğitimlerle üreticilerimizi bilinçlendirerek daha sağlıklı sütün vatandaşlara ulaşmasını hedefliyoruz.?dedi.
Buzağı Bakım ve Beslenme Eğitimi konusunda ise Sinem Akıl ve Nazlı Sayar Yapar buzağı ölümlerinin nedenleri, yetiştiricilik, buzağıların bakım ve beslenmesi, kolostrumun önemi, buzağı ishalleri konularında çiftçileri bilgilendirirken Bakanlığın yetiştiricilere sağladığı hayvancılık desteklemelerini de anlattı.
Toplantı, soru ve cevapların ardından sona erdi.