Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

iLÇELERDEKi KAÇAK SU ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI

iLÇELERDEKi  KAÇAK SU  ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, ilçelerde kaçak su kullanma oranının fazla olduğunu ve vatandaşın bahçesini, tarlasını, kaçak şebeke suyu ile suladığında mevcut suyun bu yaz için yeterli olmayacağını söyledi.

“KAÇAK SU KULLANIMI FAZLA”
Havaların ısınmasıyla birlikte SASKİ`ye ilçelerden su kesilmesi ve hane suyunun üst katlara ulaşmadığı yönünde şikayetler gelmeye başladı. SASKİ Genel Müdürü Öncel, ilçelerde yüksek oranda kaçak su kullanıldığını ifade etti.

Bütünşehir Yasasıyla ilçelerin yükünün SASKİ`ye geçtiğini belirten Öncel, "Kaçak su kullanımı ilçelerde oldukça fazla. Vatandaş bahçesini, tarlasını içme suyu ile suladığı için yetmesi mümkün olmayabilir. İlçeleri programladık ve önümüzdeki süreçte su sorunlarını çözeceğiz. Şu an bir geçiş dönemi yaşadığımız için bazı sıkıntılar doğabilir. Belediyelerden gelen 3-5 elemanla işleri şuan yürütmeye çalışıyoruz. Bu yeterli olmuyor. Yeni personel alımı ve SASKİ`den gönderdiğimiz ekiplerle sorunları aşacağız. Sorunları bir anda çözmek mümkün değil" dedi.
Öncel, 966 köy 13 belediye devraldıklarını belirterek, "Buradaki sıkıntılar bir anda çözülebilecek sorunlar değil. Özellikle yağmur yağmadığı zamanlarda insanlar şebeke suyuna yüklenince su sorunu olabilir. Mevcut altyapı şuan için yetersiz. En kısa zamanda sorunları çözeceğiz" diye konuştu.