Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

VATANDAŞ UYGULAMADAN MEMNUN

    Terme Belediyesinin kurduğu çorba çeşmesi, akmaya başladı. Kentin tarihî kimliğine yakışır mimarisiyle dikkat çeken çeşmenin iç haznesine ısıtıcılı çorba deposu yerleştirildi. 
    Pazartesi ve Cuma günleri, Terme Belediyesi  görevlileri tarafından çeşme içindeki hazneye sıcak çorba doldurulurken Terme halkı güne sıcacık bir çorbayla başlıyor.
    Terme Belediyesi selden sonra sorunların çözülmesi için yoğun mesai harcarken diğer yandan  yaşam kalitesini yükseltecek sosyal projelere devam ediyor.

    İKRAM GELENEĞİ YAŞATILIYOR!    
    Geleneklerimize özgü bir tasarım, estetik bir yaklaşım, hijyenik otomatik bir sistem içeren ikram çeşmesi, tasarımı, projelendirilmesi ve uygulaması ile Terme halkı tarafından büyük ilgi gördü.
     Osmanlının sebil geleneğinden hareketle geliştirilen “İkram çeşmeleri” görüntüde bir Osmanlı çeşmesini andırıyor, işlevsel olarak teknolojinin yeniliklerini barındırıyor.
    Otomatik özel rezidans sistemiyle sıcaklık sabit kalıyor, otomatik özel karıştırıcısı ile ikramın dibi tutmuyor, otomatik ısı ölçeriyle her an sıcaklık denetleniyor! Kişi özel hazırlanmış bardaklarla ikramını alıyor.
    
    VATANDAŞ UYGULAMADAN MEMNUN
    Çorba Çeşmesi'nden çorba alanlar uygulamayı hayata geçirenlere teşekkür ederken “Bu uygulamanın Terme’de de hayata geçirilmesi bizleri mutlu etti. Çoğu zaman evden kahvaltı yapmadan çıkmak zorunda kalıyoruz. Bu çeşme sayesinde karnımıza sıcak bir çorba giriyor. Allah düşünüp yapanlardan razı olsun. Umarız zaman içerisinde bu çeşmelerin sayıları şehir içinde artırılır”dediler.  
    
    İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN
    Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç da konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Yüzyıllardır devam eden yardımlaşma, paylaşma ve ikram duygusunun canlı kalması amacıyla başlattığımız İkram Çeşmesi uygulamamız Kapalı Pazar yerinde hizmete girdi. Tüm hemşerilerimizi Pazartesi ve Cuma sabahları sıcak çorba içmeye bekliyoruz. Vatandaşların sabahları içini ısıtacak bir uygulamaya imza attık. İkram çeşmemiz kış aylarında sıcak çorba, yazları ise limonata ve şerbet ikramı yapacak şekilde dizayn edildi. İlçemize hayırlı olsun." dedi.

Hbr: Murat KILIÇ