Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İLK KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ

İLK KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ

Terme Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa ?Okuyan ve Okutan Şehir? sloganı ile kitaplara dokunarak bilginin kaynağına ulaşılması ve sevilen yazarlar ile bir araya gelinmesi amacıyla Kitap Fuarı düzenlendi. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören fuarda, yazar v

Terme Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa ?Okuyan ve Okutan Şehir? sloganı ile kitaplara dokunarak bilginin kaynağına ulaşılması ve sevilen yazarlar ile bir araya gelinmesi amacıyla Kitap Fuarı düzenlendi. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören fuarda, yazar ve şairler kitap severlerle söyleşi ve imza günlerinde bir araya geldiler.

FUARA GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Terme´de ilk defa düzenlenen 1. Kitap Fuarı için açılış programı düzenlendi.
Huzur Sokağında 25 Nisan Çarşamba günü düzenlenen açılışa, Salıpazarı Kaymakamı ve Terme Kaymakam vekili Hilal Küsmez Günaydın, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve eşi Nuran Kul, Terme İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Talip Sevim, AK Parti Terme İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, ilçenin kamu ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yazar ve kitapsever katıldı.
Fuardaki standları tek tek gezen heyet, yazarlar ve yayınevlerinin temsilcileriyle sohbet etti.

DOST BULUŞMASINDA BİRARAYA GELDİK
Terme adına önemli bir mutluluğu yaşadıklarını dile getiren Başkan Şenol Kul ?Genç kuşaklarımızı okumaya, hayatı farklı bir şekilde sorgulamaya davet eden, onların okuma sevgilerini pekiştiren çok özel bir etkinliği sizlerin de destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Şehrimizde böylesi güzel bir kitap fuarının düzenleniyor olmasının mutluluğu içerisindeyim. Yeni kitap fuarlarının da şehre renk kazandıracağını, şehre güzellikler katacağını düşünüyorum. Kitap en güzel dosttur. Bugün bir dost buluşmasında bir araya geldik. İnşallah bu fuarı geleneksel hale getireceğiz.?dedi.

İMZA VE SÖYLEŞİ GÜNLERİ
Kitap Fuarında düzenlenen imza ve söyleşi günlerinde dışarıdan konuk olarak katılan yazarların yanısıra gazetemiz yazarları ile çok sayıda şair ve yazar katılarak kitaplarını imzaladı.
İmza gününe özellikle gençler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.
25 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, 40 yayın evi, 55 şair, yazar ve sanatçının katıldığı Kitap Fuarında; söyleşi, panel, şiir dinletileri, konserler ve çocuklara yönelik sayısız etkinlik düzenlendi.


KİTAP FUARINA PEDALLADILAR
Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği geçtiğimiz hafta sonu, Terme´de faaliyet gösteren Pedal 55 Topluluğunun desteği ile Terme Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarına pedal çevirdi.
Ayrıca kitap fuarı ziyaretinin ardından "Geleceğe bir fidan, bin nefes" sloganı ile fidan dikimi gerçekleştirdi.

ÖĞRENCİLERİ GÖREMEMEK İÇLER ACISI
Görüşlerini aldığımız yazarlarımızdan Giresun Vergi Dairesi Müdürü Celal Demir, ?Dolu dolu bir fuar olmadı fakat memleketimizde böyle bir faaliyetin yapılmış olması çok güzel. Eksiklikler çok fazla. Milli Eğitim organizesiyle her gün öğrencilerin burayı doldurmasını ümit ediyordum. Maalesef onları görememek içler acısı bir durum. Mekan güzel fakat iletişimde bir eksiklik var. Çevre ilçe okulları öğrencileri de getirilebilirdi. Güzel yanı ise, memleketimde hemşehrilerimizle biraraya geldik. Yayınevleri ve yazarlarla tanışma fırsatı bulduk. Seneye yapılacaksa bize düşen görevde seve seve yer alırız.?diyerek Belediye Başkanı Şenol Kul ve Kültür İşleri Müdürü Nuray Selçuk Keleş´e teşekkürlerini sundu.
Fuarda yer alan yazarlar, organizenin gelecek yıl daha geniş kapsamlı olması temennisiyle yetkililere teşekkür etti.