Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

İLK DEFA BİR ARADALAR

İLK DEFA BİR ARADALAR

Terme`de faaliyet gösteren inşaat malzemecileri ve tesisatçılar, 5 Aralık Cuma akşamı Bizler Pide Salonu’nda düzenlenen kaynaşma gecesinde bir araya gelerek inşaat sektöründeki sorunları masaya yatırdı.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul`un da katıldığı geceye yaklaşık 50`ye yakın inşaatçı ve tesisatçı katıldı. Gecenin selamlama konuşmasını Çelik İnşaat Sahibi ve Terme İş Adamları Derneği (TİAD) Başkanı Muharrem Çelik yaptı.
İnşaat sektöründe ciddi anlamda bir daralma yaşandığını ifade eden Çelik “Bunun benzerlerini körfez savaşında, 99 depreminde ve 2001 krizinde hep birlikte yaşamıştık. Bunun kısa vadede bir daralma olacağına hatta 2015`in ikinci yarısında bu problemlerin çözüleceğine inanıyorum. Kimse karamsarlığa kapılmasın. Gelecek hepimiz için daha güzel olacaktır.”dedi.
Bu toplantının Terme`de bir ilk olduğunu söyleyen Çelik, katılımcılara gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.

“YERLİ ESNAF KAZANSIN”
Açılış konuşmasını yapan Sezai Özcan son 3-4 yıldır Terme`ye güzel yatırımlar geldiğini vurgulayarak “İlçemiz, inşaat sektöründe son yıllarda güzel bir hareketlilik yakaladı. Bunlardan biri Fiskobirlik Caddesi`nde yapılan Kereste Fabrikası. Bunun yanı Elmalık Mahallesi Domuz Tamındaki 3 tane tavuk çiftliği ve inşaatı, yeni başlayan Terme Devlet Hastanesi. Ayrıca şu an çalışmaları yürütülen doğalgaz çalışmaları. Bu tür inşaatlar hepimizi ilgilendiren ve etkileyen yatırımlar. Dışarıdan istihdam yaratmak isteyenler elbette ki olacaktır. Fakat bizler birlik ve beraberlik içinde olursak sektördeki hareketlilikten yerli esnafımız kazanır.”dedi.

“BİREYSELLİĞİ BIRAKIP BİRLİK OLUN”
Terme`de esnafının güçlü olmasını önemsediklerinin altını çizen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise “Bizler sorunlarımızı bireysel olmaktan ziyade birlik içinde çözersek daha iyi sonuçlar elde ederiz. İlçemizde inşaat sektörüyle ilgili sorunlar var. Suçlu aramayı biran önce bırakıp bunun yerine pratik çözümler üretmeliyiz. Şuan Terme`de herkes inşaatla ilgili sıkıntılı olduğunu söylüyor. İnşaatlarla ilgili 2012-2013 döneminde soruşturmalar var. Belediye Başkanının imar yetkisiyle hiçbir ilgisi yok. Büyükşehir Yasasının ardından imar sorunu bütün ilçelerde yaşanıyor. Yani bu sadece bize ait bir sorun değil.”dedi.
30 trilyona mal olan yeni Terme Devlet Hastanesi`nin başladığına ve bu yatırımdan maalesef başkalarının istifade ettiğine dikkat çeken başkan Kul, “Şu an 3 tane okulun ihalesi ve parası hazır. Sadece süreç bekleniyor. Burada sizlere de görev düşüyor. Bu işin, malzemecisinden işçisine kadar Terme`ye verilmesini istiyorum. Birlik beraberlik içinde olun ve bu iş Terme`ye kalsın. İmar revizyonu artık büyükşehrin elinde. Hiçbir ilçede imar revizyonuna izin verilmiyor. Sorun sadece Terme`de değil, çözüm de öyle. Bu sıkıntıları birleşip rapor haline getirerek hep birlikte çözüme ulaşalım.” diyerek inşaatçılardan boş durmayıp farklı ve büyük projeler üretmelerini istedi.

“TERME`DE `3T` DİYORUZ!”
Toplantıda santral konusunu bir kez daha gündeme getiren Başkan Kul, “Terme`nin derhal tarım, turizm ve ticarette atağa geçmesi gerekiyor. Buraya yatırım gelirse bundan herkes faydalanacak. Mutlaka dışarıdan da destek gelmesi gerekiyor. Sorunları mutlaka rapor haline getirip çözüm odaklı olmalıyız. Kurulması planlanan santraller de bölgemiz kurulmayacak. Allah hiçbir Termeliye santralde çalışmayı nasip etmesin. Eğer kurulursa 3T`den vaz geçmiş oluruz. İlçemizde orman, göl, dağ, deniz, kuş… Hepsi bir arada. Güzel bir tabiatımız var. Termelilere sesleniyorum “Nereye gitsek” diye kara kara düşünmek istemiyorsak hep birlikte Terme`ye sahip çıkalım. Santalin kurulmasına engel olalım.”dedi.