Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Terme´de 2017-2018 Eğitim öğretim yılı ?İlköğretim Haftası Kutlama Programı? Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Terme´de 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı açılış töreni, Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.
Terme Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törene, lçe Emniyet Müdür V.Yakup Can Karaibrahimoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Duran, okul/kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy´un Atatürk Anıtı´na çelenk sunmasıyla başlayan etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla son buldu.

PROGRAM YENİMAHALLE´DE DEVAM ETTİ
Program daha sonra Yenimahalle İlkokulunda devam etti. Öğrenci velilerinin yoğun ilgi gösterdiği program folklor gösterisi ile başlarken, öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından protokol konuşmalarına geçildi.
Törenin açılış konuşmasını okul müdürü Yaşar Tomoğlu yaparak 498 öğrenci, 25 öğretmen ile 23 derslikte eğitim ve öğretime hazır olduklarını dile getirdi.

ERSOY: İLKÖĞRETİM EĞİTİMİN İLK VE EN ÖNEMLİ BASAMAĞIDIR
Programda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, yeni eğitim ve öğretim yılının herkese hayırlı olmasını dileyerek ?Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir. Bu noktada ?İnsan olma, millet olma davası? olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır. Ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır. Bu nedenle; öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle 21. yüzyıl Türkiye´sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın en büyük gücü, tartışmasız ?bilgi?dir. Bilgiye ulaşmak için özellikle son yıllarda ülkemizde eğitim ve öğretimin her alanında reform çalışmaları yapılmakta, birçok eğitim projesi hızla uygulamaya koyulmaktadır.
Müfredat değişimi, yeni açılan 3 okul toplam 64 derslik, geçen yıl açılan 64 derslik, bu yıl açılacak toplam 12+8 derslik, Özel Eğitim Uygulama Merkezi, okul bahçelerinin ve ortamlarının iyileştirilmesi, yetiştirme ve destekleme kursları, sosyal etkinlikler, taşıma temel eğitim 2222 öğrenci, 205 araç, 2401 yemek, Lise 2202 öğrenci, 203 araç, 2674 yemek Toplam: 4424 Taşınan ve 738 kadrolu öğretmen ile görevlerimizin bilincinde olarak yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz.?dedi.
Ardından 1 A sınıfı öğrencilerine Kaymakamımız Sayın Emin ALICI, İlçe Emniyet Müdür V. Yakup Can KARAİBRAHİMOĞLU, ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Talip SEVİM, İlçe Müftüsü Recep APAYDIN tarafından kitapları takdim edildi.