Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda 16 Eylül Pazartesi günü düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Daha sonra program  Atatürk İlkokulunda devam etti.

  
    Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu yaptı. 
    Zadeleroğlu, ’ 2019-2020 eğitim-öğretim yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılıyoruz. Burada öğrencilerimizin coşkusu, sesi de bunun güzel bir göstergesi olsa gerek.18 milyon öğrencimiz ,1 milyon öğretmenimizle ülkemizde eğitime başlıyoruz. Terme’mizde de son 11 bin 484 öğrencimiz , 852 öğretmenimizle eğitim-öğretime başlıyoruz. 
    Terme”miz eğitimde Samsun içinde üst sıralarda, güzel sonuçları olan bir ilçemiz. Mevcut durumu daha yukarılara taşımak hedeflerimizin içinde. Aramızdaki öğretmen arkadaşlarımız, velilerimiz ve öğrencilerimize sahip çıkmak bizim en büyük vazifemiz. Eğer bir öğrenci bizim dikkatsizliğimiz yüzünden eğitimde gerekli yardımı alamıyorsa, ekonomik şartlarına bakıp üniversite hayatının rahat bir şekilde planını yapamıyorsa, burada biz ne yapsak eksik kalır,hedeflerine varmaz. Bu yüzden İlçe Kaymakamı olarak bizim kapımız öğretmenlerimize ve velilerimize eğitim konusunda ki her türlü projede açıktır. 
    Bütün öğrencilere başarılar diliyorum.2019-2020 eğitim-öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun.’ dedi.
    Program Halk oyunları, günün anlam ve önemi ile ilgili yazı ve şiirlerin okunması, en kıdemli öğretmenin ilk ders zilini çalması, 4. sınıfların 1.sınıflara ‘hoş geldin’ çiçeği vermesi, öğrencilerle ilk gün hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.