Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İLKÖĞRETİM HAFTASI RENKLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

İLKÖĞRETİM HAFTASI RENKLİ  ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda 13 Eylül Pazartesi günü düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı.

    Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda 13 Eylül Pazartesi günü düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. 
      Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programın sunuculuğunu Ahmet Ersoy İlkokulu sınıf öğretmeni Emel Ordu yaptı. 
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy yaptı. 
    Ersoy konuşmasında, “Yeni bir eğitim-öğretim yılının ilk günlerinde siz değerli misafirlerimiz, değerli meslektaşlarım ve ülkemizin geleceği çocuklarımız ile birlikte olmanın heyecanı ve gururu içerisindeyim. 
        Yeni bir eğitim öğretim yılına Covid19 salgınına karşı alınan tedbirlerle 11.541 öğrencimiz ve 913 kişilik maarif ordumuz ile birlikte yüz yüze başladık. Geçen yıl tüm zorluklara rağmen internet erişim problemi yaşayan yada bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için okullarımızda EBA Destek Noktaları açtık. Tabletler dağıttık ve uzaktan eğitimde ağırlıklı bir süreç yaşadık. Eğitim-öğretim süreçlerinin en verimli şekilde gerçekleşmesi için okullarımızı açık tutmak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Gerek idarecilerimiz gerek öğretmenlerimiz gerekse tüm personelimizle birlikte salgın sürecinin zorlukları ile okullarımızı açık tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bunu tek başımıza başarmamız mümkün değil. Bunu hep birlikte el ele vererek, kurallara riayet ederek başarabiliriz.  
    Sevgili öğrenciler; Yaşadığınız heyecan ve coşkuyu tüm kalbimle yaşıyor ve paylaşıyorum. Bu heyecan ve coşkunuzun hayat boyu devam etmesini diliyorum. Bu millet tarih boyunca Dünya’ya adaleti, hakkı, hoşgörüyü, sevgiyi, şefkati, merhameti haykırmış ve bu şekilde Dünya’ya umut ışığı olmuştur. Geleceğe umutla bakabilmek ancak geçmişini iyi bilmekle mümkün olabilir. Bu milletin bağrından Dünya’ya yön veren nice ilim adamları, devlet adamları ve kahramanlar çıkmıştır. 
    Unutmamalısınız ki sizler sadece bizim ülkemizin değil tüm insanlığın ve tüm Dünya’nın umut kaynağısınız. 
    Kıymetli velilerimiz; Bakanlığımız bütün imkanlarıyla eğitimi destekleyip yürütmektedir. Bu bağlamda valimiz sayın Doç. Dr. Zülküf Dağlı’nın hikayelerinde güçlü ve şeffaf iletişimi düstur edinen, çözüm odaklı bakış açısıyla süreci takip eden İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz de her koşulda eğitim kalitemizi daha ileri götürmek için var gücüyle çalışmaktadır. Siz değerli velilerimiz de özveriyle en büyük destekçimiz olacaksınız. 
    Değerli meslektaşlarım, “Hepimiz eğitimin, öğretimin ve öğrenmenin farklı yolarınız idrak ettiğimiz şu günlerde eğitim camiası olarak gösterdiğiniz fedakârlıkların farkındayız. Bu süreç okulun bir yaşam sahnesi, öğretmenlerin ise bu sahnede önemli aktörlerden biri olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. O halde bunun bilinciyle görevlerimizi icra etmeliyiz. 
    Bu duygu ve düşüncelerle 2021-2022 eğitim-ööğretim yılının ilçemize, ilimize ve ülkemiz için başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”dedi. 
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Ahmet Ersoy ilkokulu Okulu öğrencilerinden Sena Akyürek “Okulum” Melike Evra Kartal, “İlköğretim Haftası” adlı şiirini okudu. 
    Program Samsun İl birincisi, Terme Ahmet Ersoy İlkokulu Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibinin hazırladığı “Samsun Yöresi” halk oyunlarının renkli  gösterisi ile son buldu.