Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İLKSAN 8. DÖNEM 3. OLAĞAN TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTISI YAPILDI

İLKSAN 8. DÖNEM 3. OLAĞAN TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTISI YAPILDI

?8.Dönem 3. Olağan Temsilciler Kurulu Toplantısı? Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları, eğitim şehitleri ve tüm şehitlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve Osmaniye İl Temsilcisi Hatip Tanrıöver´in yönetiminde İstiklal Marşı´nın okunması

?8.Dönem 3. Olağan Temsilciler Kurulu Toplantısı? Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları, eğitim şehitleri ve tüm şehitlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve Osmaniye İl Temsilcisi Hatip Tanrıöver´in yönetiminde İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. Akabinde Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz toplantının açılış konuşmasını yaptı.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er´in protokol konuşmasının ardından Geçici Divan Kurulu Üyeliklerine, Samsun İl Temsilcisi Nazmi Kılıç, Bolu İl Temsilcisi Emine Gül Yılmazdemir ile Ordu İl Temsilcisi Cemil Epli seçildi.
İl Temsilcilerinden gelen önergenin kabul edilmesi neticesinde, Divan Başkanlığına Aydın İl Temsilcisi Nail Bayar, Divan Katip Üyeliklerine Erzurum İl Temsilcisi Kerim Uçar, Adana İl Temsilcisi Cihan Zeynep Aktan ile Samsun İl Temsilcisi Leyla Er seçildi.
Eğitim-Sen Genel Merkez Temsilcisi Şahin Berki´nin protokol konuşmasının ardından Eğitim-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Bilal Şener protokol konuşmalarını gerçekleştirdi.
Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp´in protokol konuşmalarına müteakip Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan protokol konuşmasını gerçekleştirdi. Geylan, İLKSAN Yönetim ve Denetleme Kuruluna şeffaf ve adil çalışmaları, İLKSAN Üyelerinin hak ve menfaatlerini en iyi şekilde temsil etmelerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Aktüerya Bilimleri Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Murat Büyükyazıcı, ?Sandığımızca halen Sosyal Güvenlik Kurumu emekli keseneğine esas maaşlarının % 2´si oranında yapılan aidat kesintilerinin, belirli oranlarda arttırılması varsayımı ile Sandık Aktüeryal dengesinin ne şekilde etkileneceğine ve halen yapılan toplu emeklilik ödemesine alternatif olmak ve faydalanıcıya kaydı hayat şartıyla ödenmek üzere ?aylık emekli maaşı ödenmesi? uygulamasına geçilmesine ilişkin fayda/maliyet ve uygulanabilirlik yönlerinin incelenmesine ilişkin Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Aktüerya Bilimleri Bölüm Başkanlığınca hazırlanan Sandığımızın Aktüerya Raporu ile ilgili sunum gerçekleştirerek akabinde de Temsilciler Kurulu Toplantısı 1. Oturumuna ara verildi.
8. Dönem 3. Olağan Temsilciler Kurulu Toplantısının ikinci gün çalışmaları, Gündem maddeleri ve münferit konular hakkında Temsilcilerimizden gelen önergeler üzerinde lehte ve aleyhte konuşmalar ile başladı. Toplantıda önergelerin oylaması gerçekleştirildi.
Kütahya İl Temsilcisi Erdoğan Aktaş´ın, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz´a 8.Dönem 3.Olağan Temsilciler Kurulu Toplantısı anısına plaket hediye etmelerinin ardından, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz Divan Kuruluna ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Dilek ve öneriler bölümünde, Gaziantep İl Temsilcisi Veli Kılıç, Bolu İl Temsilcisi Emine Gül Yılmazdemir, Konya İl Temsilcisi Hacı Erkuş, Batman İl Temsilcisi Hamdi Baltacı, Mersin İl Temsilcisi Hayri Kılınç ve Ağrı İl Temsilcisi Çetin Yıldırım´ın söz alarak dilek ve önerilerini Hazirun ile paylaşmalarının ardından Divan Başkanı ve Aydın İl Temsilcisi Nail Bayar tüm katılımcılara teşekkür etti.
8. Dönem 3. Olağan Temsilciler Kurulu Toplantısı, Divan Başkanlığının kapanış sunumu ile sona erdi.