Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İMAM HATİPLİLER BİR ARAYA GELDİ

İMAM HATİPLİLER  BİR ARAYA GELDİ

Terme İmam-Hatip Lisesi mezun ve mensupları, ?İmam Hatipliler Buluşması Terme 2017" etkinliğinde buluştu.

Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen ?İmam Hatipliler Buluşması Terme 2017? etkinliğinde, mezun olan öğrencilerin yanısıra, öğretmenler ve idareciler biraraya gelerek hasret giderdiler.
Okul bahçesinde gerçekleştirilen ve imam hatip mezun ve mensuplarına yönelik düzenlenen buluşmada, uzun süre görüşme imkanı bulamayan mezun ve mensuplar hem bayramlaştı hem hasret giderdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kur´an-ı Kerim okundu, okulu tanıtan sinevizyon gösterisi yapıldı.
Okul Müdürü Yakup Ar konuşmasında uzun yıllar içinde okulun bürokrasi, iş hayatı, siyaset, akademi, eğitim, kültür sanat gibi çeşitli alanlarda çok değerli insanlar yetiştirdiğini, bunlardan kurum olarak daha fazla istifade edilmesi gerektiğini söyledi.
Okulun ilk mezunlarından olan Sinop İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Aslan mezunlar adına selamlama konuşması yaptı.
Terme imam Hatip Lisesinin kurulmasında emeği geçen İmam Hatip Lisesi Yaptırma Ve Yaşatma Derneğinin kurucularından Ahmet Kasapoğlu, Terme Anadolu İmam Hatip Lisesine pansiyon binası kazandırılmasında emeği geçen Av. Namık Hüseyin Kökten, okula 320 kişilik konferans salonu ve 450 kişilik uygulama camii kazandıran hayırsever işadamları Hüseyin Tellioğlu ve Süleyman Tellioğlu´na plaketleri takdim edildi.
Sunuculuğunu İsmail Şahin´in yaptığı program yemek ikramı ile son buldu. Buluşmanın heyecanı içinde olan mezunlar gelecek yıl tekrar görüşmek üzere ayrıldılar.
Terme´nin ilk liselerinden olan Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi 1975- 1976 Eğitim Öğretim Yılında eğitim hayatına başlamış 1981-1982 Eğitim Öğretim Yılında ilk mezunlarını vermiştir. Haber: Berkan Karapıçak