Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İMAM HATİP´TE AŞURE GÜNÜ

İMAM HATİP´TE AŞURE GÜNÜ

Terme İmam Hatip Ortaokulunda aşure günü düzenlendi. Bu yıl ilk kez düzenlenen aşure gününün geleneksel hale getirileceği belirtildi.

Terme İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliğinin katkılarıyla okulda Geleneksel Aşure Günü sevinci yaşandı. Okul velilerinin yaptığı leziz aşure, öğrencilere ve velilere ikram edildi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Adem Kılıç, günün anlamı ile ilgili yaptığı konuşmada, aşure, Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü yapılan tatlı olduğunu dinimize göre Muharrem ayının onuncu günü, Nuh Peygamber büyük tufandan sonra karaya ayak bastığında, elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yaptığını söyledi.

Düzenlenen programa Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Adem Kılıç´ın hazırladığı ve öğrencilerin okuduğu ilahiler renk kattı.
Okul Müdürü Celal Kurt, yaklaşık bin kişiye aşure dağıttıklarını söyleyerek aşure dağıtımı ile ilgili olarak, günümüze kadar gelen bu geleneğin kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiğini söyledi. Celak Kurt, ?Terme İmam Hatip Ortaokulu olarak, bu geleneğin yaşatılması ve birlik beraberliğimize katkıda bulunması amacıyla, aşure etkinliği düzenledik. Aşure gününün önemini ve paylaşma duygusunu bir nebze olsun hissettirmeye çalıştık.

Geleneksel kültürümüzü yaşatmak ve bugünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla okula 1. Geleneksel Aşure Günü etkinliği düzenlendik. Okulumuz bahçesinde eğlenceli ve tatlı dakikalar yaşanmasına vesile olan Geleneksel Aşure Günü Etkinliği okulda farklı bir gün yaşanmasını sağladı. Geleneksel kültürümüzü ve inançlarımızı yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılan ve her yıl tekrarlanması planlanan aşure günü etkinliği için emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci, veli ve okul personeline teşekkür ediyoruz.? dedi.