Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

´İNSAN HAYATINA GÖNÜLLÜYÜZ´

´İNSAN HAYATINA GÖNÜLLÜYÜZ´

2017-2018 yılı İçişleri Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen İkinci ´İNSAN HAYATINA GÖNÜLLÜYÜZ´ projesi Terme Arama Kurtarma Derneği (TAKE) tarafından 12 Şubat 2018 Pazartesi günü Terme Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda 8. sınıf öğrencileri

2017-2018 yılı İçişleri Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen İkinci ´İNSAN HAYATINA GÖNÜLLÜYÜZ´ projesi Terme Arama Kurtarma Derneği (TAKE) tarafından 12 Şubat 2018 Pazartesi günü Terme Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda 8. sınıf öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildi.


İlk Yardım konusunda öğrencileri bilgiler veren Terme AramaKurtarma Dernek Başkanı Osman Çalışkan, İlk yardım bilgi ve becerisini toplumdaki her bireyin öğrenmesinin şart olduğuna işaret ederek ilk yardımın, ani olarak hastalanan ve kazaya uğrayan kişilere sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, olay yerinde yapılan geçici bir uygulama olduğunu ve amacın kazazedenin durumunun kötüye gitmesini önlemek ve hayatını kurtarmak olduğunu belirtti.


Çalışkan ?İlk yardım, olay yerinde yapılan bir uygulama olduğu için herkes tam ve yeterli ilk yardım bilgisine sahip olmalıdır. Kaza ve yaralanmalarda ölümlerin yüzde 10´u ilk beş dakikada solunum durmasına bağlı, yüzde 50´si ilk yarım saatte büyük kanamalara bağlı olmaktadır. Bu nedenle olay yerindeki ilk yarım saat çok önemlidir.?dedi.


Konuşmaların sonunda Terme Arama Kurtarma Dernek Başkanı Osman Çalışkan öğrencilere görsel olarak ilk yardım eğitimi verildi.


Terme Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Celal Kurt böyle bir projeye öncülük eden Terme Arama Kurtarma Dernek Başkanı Osman Çalışkan ve ekibine teşekkür ederek bu tür projelerin devamlılığını diledi.
Hbr: Burak KARAPIÇAK