Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

‘iŞi ERBABINA SORUN’

‘iŞi ERBABINA SORUN’

Kastamonu Entegre, meslek lisesi öğrencilerinin gelişimine katkıda bulunmak ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü istihdama kazandırmak hedefiyle yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Ahşap bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, meslek lisesi öğrencilerinin gelişimine katkıda bulunmak ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü istihdama kazandırmak hedefiyle yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Kastamonu Entegre Samsun Tesisleri bünyesinde, Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (TMAL) ile iş birliğiyle hayata geçirilen “İşi Erbabına Sorun” projesi ilk mezunlarını 9 Haziran’da verdi. Başarılı bulunan altı öğrenci, Kastamonu Entegre Samsun Tesisi’nde staj hakkı kazandı. Projenin gelecek yıllarda Samsun’un yanı sıra, bölgedeki diğer meslek liselerinde de uygulanması hedefleniyor.
Kastamonu Entegre, mesleki eğitim-öğretim hizmetlerinde kalite ve verimliliği artırmak, öğrencilerin teknik yeterliliklerini geliştirmek, öğrencilere vizyoner ve inovatif bakış açısı kazandırmak ve iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli insan gücüne katkı sağlamak hedefleriyle, “İşi Erbabına Sorun” projesinin pilot uygulamasına Samsun’da başladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu Entegre Samsun Fabrikası ve Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokol ile 2022-2023 eğitim öğretim yılı 2. döneminde başlatılan projeye, 9,10,11 ve 12’nci sınıf öğrencileri dahil edildi. Öğrencilere, Kastamonu Entegre bünyesindeki uzmanlar tarafından kaynak eğitimi ve hidrolik pnömatik sistemlerle ilgili teknik eğitimlerin yanı sıra “Bilgi Güvenliği”, “İSG Sağlık” ve “İSG Genel” eğitimleri verildi. Fabrika gezilerinin de yer aldığı projede, öğrenciler mekanik ve elektrik atölyelerini ziyaret ederek, teknik bilgilerin uygulamadaki önemini bizzat deneyimledi ve üretim süreçleri konusunda uzmanlar tarafından bilgilendirildi.
Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin dönem sonunda sundukları projeler arasından seçilen altı projenin sahipleri ise, yeni eğitim öğretim yılında Kastamonu Entegre Samsun Tesisinde staj yapma hakkı kazandı.
Yenilikçi eğitim anlayışı ile, bölgedeki genç nüfusa gerekli bilgi, beceri ve yetkinliğin yanında, vizyoner ve inovatif bakış açısının da kazandırmak ve bölgedeki istihdam edilebilir meslek insanı sayısının artırmak hedefiyle yola çıkan ‘’İşi Erbabına Sorun’’ projesinin dönem sonu kapanış töreni 9 Haziran’da, Samsun Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.
Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, Kastamonu Entegre Global İnsan Kaynakları Direktörü Selim Çelebi, Kastamonu Entegre İş Planlama ve İnovasyon Direktörü Dr. Hüseyin Güler, Kastamonu Entegre Samsun Fabrika Direktörü Ertekin Dikmen ve Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Kurt da katıldı.