Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İSTANBUL´DA TERME KONULU JÜRİ TOPLANTISI

İSTANBUL´DA TERME KONULU JÜRİ TOPLANTISI

Ekim 2018´de Terme´de, Mekansal Proje çalışmaları yapan İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri ve ikinci sınıf öğrencileri, 24 Ocak 2019 tarihinde bulguların sunulduğu jüri toplan

Ekim 2018´de Terme´de, Mekansal Proje çalışmaları yapan İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri ve ikinci sınıf öğrencileri, 24 Ocak 2019 tarihinde bulguların sunulduğu jüri toplantısı düzenledi.
Toplantıya Terme Platformu Başkanı Nurşen Yapıcı da davet edildi.
Nurşen Yapıcı Ankaradan İstanbula giderek Terme için çok önemsediği Proje çalışmalarının değerlendirildiği jüri toplantısına katıldı.
Saat 10.00´da başlayıp 17.30´da sona eren toplantıda, öğrecilerin Terme´de gerçekleştirdikleri alan çalışmasının ilk aşaması, gruplar halinde grafiklerle yaptıkları sunuşlarla tamamlandı.

10 JÜRİ DEĞERLENDİRDİ
Terme´ye ilişkin analizler "İklim değişikliği", "Mekansal adalet" ve yaşam kalitesi kavramlarına referansla, 10 jüri üyesi tarafından değerlendirildi.
Nurşen Yapıcı, yaklaşık 7 saat süren jüri toplantısını öğretim üyeleri ile birlikte dikkatle izleyerek, gereken yerlerde bazı katkılarda bulundu.
İlk dönemin sonunda analizler ve sentezlerin tamamlandığı ve raporun bir kaç hafta içinde hazırlanacağı açıklandı.
İkinci dönemde, 80 öğrencinin analiz ve sentez bilgilerini kullanarak vizyon, amaç ve hedef belirlemeleri ve bunlar doğrultusunda plan kararları geliştirmek üzere sadece Terme Projesi üzerinde çalışacakları, proje çalışmalarının ise 2019 Haziran ayında tamamlanacağı belirtildi.
Sayıştay Onursal Daire Başkanı ve
Terme Platformu Başkanı Nurşen Yapıcı ile Platform Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Binnur Öktem Ünsal´ın ortak fikirlerinden doğan bu önemli projenin süreci Platform tarafından takip ediliyor.
Ayrıca, Terme ile ilgili çok önemli başka bir projenin de çalışmalarına başlanılacağı bilgisi verildi.