Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

İSTİKLAL MARŞI´NIN 95. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

İSTİKLAL MARŞI´NIN 95. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

İSTİKLAL MARŞI´NIN 95. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 95. yıl dönümü programı 14 Mart Pazartesi günü Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.


Programa; Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Çağlar Dilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Programı hazırlayan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Şenol Yılmaz aynı zamanda programın sunuculuğunu da yaptı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program okul müdürünün Selamlama konuşması ile devam etti.


Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ahmet Sezgin günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Sezgin, ?Akif´i anlamak sadece İstiklal Marşını veya bir kaç şiirini ezberlemekle olmaz. Onun bir dava adamı olduğunu, bir sporcu, bir gönül adamı ve ?asım nesli´ yetiştirme sevdasına kapılan bir ülkü adamı olduğunu anlamakla mümkündür. Akifi anlamak Batının ilmini alıp hayatımıza geçermekle mümkün olur. Asım´ın neslini yetiştirmedikçe millet olarak kalkınmamız mümkün değildir. bize düşün görev Akif´i doğru anlamaktır.?dedi.


Daha sonra program resim, güzel şiir okuma ve komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.


Dereceye giren öğrenciler;


Resim Yarışmasında;
Terme Orta Okulun öğrencisi Ayşegül Kılıç birinci, İTO Şehit Korhan Koç Orta Okulun öğrencisi Emine Tombaş ikinci, Gölyazı Orta Okulu öğrencisi Selçuk İnanlı üçüncü.

Akif´in Şiirlerini Güzel Okuma Yarışmasında;


Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Güdü birinci, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Pınar Köse ikinci, Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Semanur Aksu üçüncü,


Komposizyon Yazma
Yarışmasında;


Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Yaren Çavuşoğlu birinci,
Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Eyüp Ensar Şahin ikinci,
Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Seyidet Nefise Kul üçüncü oldu.


Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Yaren Çavuşoğlu ayrıca Samsun´da düzenlenen komposizyon yazma yarışmasında 3. ödülünü alarak okulunu ve Termemizi gururla temsil etti.


Ödül törenin ardından Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 10/A sınıfı öğrencilerinde oluşan orotoryo gurubunu başarılı performaslarıyla seyircilerden büyük alkış topladı.


Orotorya´nun arasında Meltem Aslan ve Gamze Gökçe Güler tarafından seslendirilen asker türküleri izleyenlere duygulu anlar yaşattı.


Programın sonunda öğrenciler tarafından söylenen kahramanlık türküleri eşliğinde Türk Bayrağı açıldı.