Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İYİ PARTİ´DEN KURUMLARA ZİYARETLER

İYİ PARTİ´DEN KURUMLARA ZİYARETLER

İYİ PARTİ Terme İlçe Yönetim Kurulu başkan Oğuz Pamuk başkanlığında ilçemizdeki kurumlara ziyaretlerini sürdürüyor. Yönetim kurulu üyeleri önce Tarım İlçe Müdürü Tuncay Demir´i, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün´ü ve Terme Tarım Kredi Kooperatifi mü

İYİ PARTİ Terme İlçe Yönetim Kurulu başkanı Oğuz Pamuk başkanlığında Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürü Tuncay Demir ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ve Terme Tarım Kredi Kooperatifi müdürü Necip Ayhan Yetkin´i makamında ziyaret etti.
Ziyaretlerde Türkiye´de ve ilçemizde tarım ve hayvancılık konularında görüşmelerde bulunuldu. Görüşmelerde tarımla ilgili olarak;
Türkiye´de tarım son yıllarda tarım sektörü hayvancılıkta yüksek et fiyatları, para etmeyen çiğ süt, tarlada kalan domates, depolarda bekleyen patates, fındıkta tekelleşme tartışmaları, market fiyatlarında tarla fiyatlarından % 200-300 oranında fark olması? Üretici de tüketici de isyanda! Neresinden tutarsak tutalım elimizde kalıyor. Tarımda bakış açımızı değiştirip köklü değişikliklerle tüketen değil üreten bir ülke haline gelmemiz gerekir. Tarımda Sorunlarımız: Üretici kendi haline bırakılmış. Arz talep dengesi yok sayılmış olması dolayısıyla fiyat istikrarından bahsetmemiz imkansız olmuş durumdadır. Kim, nerede, hangi ürünü ne kadar yetiştiriyor, ne kadarı ihracata gidiyor, hangi ürünleri ithal ediyoruz bu çizelge doğrultusunda teşvik ve desteklerle yönlendirilmelidir. Girdi maliyetlerinin çok yüksek olması üreticiyi mağdur etmektedir. Gübreden mazota, tohumdan yeme, ilaçtan işçilik maliyetlerine kadar? Tarım ve hayvancılıkta verim kaybımız çok yüksek olması dolayısıyla kâr marjını da minimuma indirmekte bu da rekabet gücünü ortadan kaldırmaktadır. Günlük veya geçici müdahaleler kalıcı çözüm yerine günü kurtarma projeleri sürekli karşımıza çıkmaktadır. Verilen destek ve hibeler alana göre değil üretilen ürüne göre verilmelidir. Girdi maliyeti yüksek olan üretici ürününü satış fiyatını belirleme şansıda ortadan kalkmış, gladyo yapıya teslim olmuştur. Termenin en büyük gelir kaynağı Tarımdır. Tarımda maliyet yüksek olması, sulamanın zorlaşması Tarım üretiminin azalmasını depoloma ve Pazar sıkıntısı yüzünden fındığa altarnatif ürünlerin olmaması, bu olumsuzluk sonucunda Büyük ve Küçükbaş hayvancılığın bitme noktasına gelmesi, Büyük şehirlere göçe sebep olmaktadır. Köylerde (mahalleler) yaşayan vatandaşlar, şehirde yaşayan vatandaşlar gibi süt yoğurt ihtiyacını marketlerden karşılar oldu. Zor durumda kalan küçük tarım üretici ve işçilerine, işsiz liseli ve üniversite mezunlarıda eklenince; ürünsüz tarım desteği ve sosyal yardımlarla beslenen çalışmayan üretmeyen tüketici durumuna düşürülmüştür. Tüketen değil üreten bir TERME istiyoruz? Sloganıyla görüşmelere son verildi.
Muhtarlar Derneği ziyaretinde ise muhtarların ve mahallelerin sorunları üzerinde görüşmelerde bulunuldu. İlçe başkanımız Oğuz Pamuk konuyla ilgili konuşmasında; ?Muhtarlarımızın mahallerinde görev saati gözetmeksizin gece gündüz günün her saatinde görev yaptığını yerel ve genel yönetimle vatandaşlarımızın akla gelebilecek her türlü sorunu çözmek için köprü vazifesi görmekte olduğunu muhtarlarımızın vatandaşın gören gözü, konuşan dili olduğunu, muhtarların seçilmişler içinde mahalleleri tarafından seçilmiş en demokratik kişiler olduğunu? söyledi. Kurum amirleri İYİ PARTİ başkan ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.