Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

İYİ PARTİ TERME SKM AÇILDI

İYİ PARTİ TERME SKM AÇILDI

İYİ Parti Terme İlçe Başkanlığı, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında 28 Haziran Cuma günü Atatürk Caddesi Üzerinde yer alan Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışını gerçekleştirdi.

 Açılış törenine, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, İYİ Parti İlçe başkanı Ata Sefer Ayyıldız, Samsun Milletvekili adayı ve Grup Başkanvekili Erhan Usta, İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayları Op. Dr. Ahmet Karkucak ve Ufuk Gülşen, Millet İttifakı Terme İlçe Partileri başkan ve üyeleri, İYİ Parti Terme İlçe Kadın Kolları ve Gençlik kolları başkan ve üyeleri, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy yaptı. 
Sürekli sahalarda olacaklarını ve herkesle temas sağlayacaklarını dile getiren Aksoy “Bize uyumak, durmak yok. Allah'ın izniyle kurtaran şehir, kurtuluş meşalesinin yakılmış olduğu şehir Samsun'dan güzel adımlar atacağız. Seçim koordinasyon merkezinin önce Terme'ye sonra Samsun'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
Aksoy’un konuşmasını ardından milletvekili adayları Op. Dr. Ahmet Karkucak ve Ufuk Gülşen de birar konuşma yaptı.

Usta Terme İle İlgili Tespitlerde Bulundu
Samsun Milletvekili adayı ve TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta seçimlerin önemine işaret ederek başladığı konuşmasında Termeyle ilgili bir çok konu başlığına değindi.
Samsun Milletvekili adayı Erhan Usta Termeyle ilgili şunları aktardı;

Takipçisi Olacağız
Usta: Buraya gelmeden önce Ticaret ve Sanayi odasındaydık. Sanayi Odası başkanımız bizlere Terme'de başlatmak istedikleri 4 tane projeden bahsetti. Bir tanesi OSB, bir tanesi süs bitkileri OSB, Küçük Sanayi Sitesi ve Galericiler Sitesi. Bu dört projede tıkandıklarını söylediler. İktidar tarafından kendilerine herhangi bir destek gelmediğini belirttiler. Biz onların zaten takipçisiydik. İnşallah bundan sonra da takipçisi olacağız. Meclis başkanı arkadaşlar ayrıca bana Terme'de 4 ay içerisinde 15 intihar olayı yaşandığını söyledi. Hepsini tabi ki ekonomik şartlara bağlayamayız ancak ekonomik şartların da burada çok önemli bir unsur olduğunun altını çizmek gerekir.

Yıllar İçerisinde Gerilemiş Bir Terme Var Karşımızda
Usta: Samsun iller sıralamasında Türkiye'de sürekli mevzi kaybettiğini hepimiz zaten biliyoruz. Ben bunu sürekli gündeme getiriyorum. Şuanda Samsun geneli için söylüyorum çok verimli ovalarına, kavşak noktasında olmasına rağmen, coğrafi konumu, ulaşım imkanları, güçlü başarı sermayesine rağmen 81 il içerisinde 48 sıraya geriledi kişibaşı geliri açısından. Halbuki Samsun, 25-30 yıl evvel ilk 10'larda ki bir kentti. Samsun sürekli gelir kaybediyor. Emekliler kenti haline geldi. Üretemeyen bir samsun var artık. İlçeler de bundan çok farklı değil. 
1981 yılında Termemiz Türkiye’de 195. sırada gelişmiş bir ilçeyken, 1996 yılında bu durum 240.sıraya gerilemiş. 2022 yılında ise 438. sıraya. Yani yıllar içerisinde gerilemiş bir Terme var karşımızda. Bizim İYİ Parti olarak Türkiye geneliyle ilgili politikalarımız var, Millet ittifakı olarak politikalarımız var.  Bunları da kamuoyuyla sık sık paylaşıyoruz.  Ama özellikle Samsun’da ilçe bazında neler yapacağımızı, hangi yatırımları yapacağımızı milletimize vaadediyoruz. İktidar olmamız durumunda inşallah bu vaatlerimizin hepsini yapacağız.

Yatırım Yapacak Özel Sektörün Önünü Açacağız
Usta: Ben milletvekili oldum olasıya Terme'ye her yıl geliyorum. Terme'de hemen hemen her yıl bir sel felaketi yaşanıyor. Toprağımız, mahsülümüz denize akıyor, havanlarımız telef oluyor, evlerimizi su basıyor. Bunun önlenmesi için ilk önce yapılması gereken Salıpazarı barajıdır. Bunu her seferinde mecliste dile getiriyorum ancak henüz bir sonuca ulaşamadık. İnşallah iktidar olmamız durumunda bu barajın yapılacağı sözünü sizlere buradan veriyorum. Terme bir tarım kenti, fındığımız var çok kıymetli. Ama nedense hem Terme'de hem de Karadeniz’de fındık milletimizin başına bela oluyor. Hükümet fındığı bu millet için bir yük olarak görüyor. Fındığı bir yük olmaktan çıkarıp fındığı altın değerine kavuşturacağız. Bunun için TMO'nun piyasaya erkenden ve çok güçlü alıcılarla iyi bir fiyatla girmesi gerekir. Malesef Türkiye 2 milyar doların üzerindeki fındık ürününü  bir yabancı şirkete peşkeş çekiyor ve bunu bu hükümet yapıyor. Bunu hükümetin elinden kurtaracağız, fındığımızı hak ettiği değere kavuşturacağız. 
Terme’nin ovalarını daha kârlı, bitkisel üretimin olduğu bir Terme ovasına dönüştüreceğiz. Bu ovalardan çıkan ürünlerin saklayabileceği soğuk hava depolarını, ürünlerin işlenebileceği fabrikaları burada yapabilecek özel sektörün önünü açacağız. Onların yatırım yapmalarını sağlayacağız. Böylece ilçede iyi bir katma değer oluşacak ve çocuklarımızın gençlerimizin karnı Terme'de doyacak ve gelirimiz Terme'de artacak inşallah.
Program, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sona erdi