Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

İZZET KOÇ GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

İZZET KOÇ GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

FRANSA?DA BİRÇOK PROJEYE İMZA ATAN İZZET KOÇ GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Fransa`nın Bordeaux şehri Lormont Belediye Meclis Üyelisi ve Bordeaux Atatürk Kültür Derneği Başkan Yardımcısı İzzet Koç geçirdiği elim bir kaza sonucu hayatını kaybetti.
İzzet Koç 25 Ağustos 2013 Pazar günü Akçagün Köyü`nde geçirdiği elim bir kaza sonucu yirmi beş günlük yaşam mücadelesini 18 Eylül Çarşamba günü kaybetti.

Koç’un naaşı 19 Eylül Perşembe günü Akçagün Köyü Orta Mahalle Camiinde kılınan öğle namazının ardından gözyaşla-rıyla aile kabristan-lığına defnedildi.

İzzet Koç:
1972 yılında Terme`de doğan İzzet Koç babası ile birlikte ailecek 1973 yılında Fransa`nın Bordeaux vilayetine gurbetçi olarak yerleştiler. İzzet Koç yaklaşık kırk sendedir Bordeaux vilayetinde ikamet etmişti.

Babası Fatin Koç Fransa`ya giden ilk Türk ailelerinden olup Bordeaux vilayetinde okul aile birliği başkanlığı yaptıktan sonra Atatürk Kültür Derneği kurucularındandır. Babasının bu faaliyetlerini örnek alarak kendisi de Bordeaux Lormont vilayetinde Türk halkını temsil etmek ve Türklerin de Fransa’da söz hakkının olduğunu göstermek için büyük çabalar vererek 2001 yılında Fransa’nın Bordeaux Lormont vilayetinde ilk Türk olarak Meclis Üyeliğine seçildi.

Bordeaux vilayetinde bulunan Türk ailelerine yardımcı olduğu gibi bunlarla da yetinmeyerek Türkiye ve memleketi olan Samsun için de birçok projesi vardır. En önemli çalışmalarından biri de Terme’nin Gölyazı İlköğretim Okulu öğrencilerini Fransa`ya götürerek oradaki öğrencileri de ilçemize getirerek kardeşlik bağlarını genişleterek ve buradaki örf ve adetlerimizi Fransalı öğrencilere bizzat tanıtmıştı. Kendisinin bundan sonraki projesi ile yine ilçemizde bulunan Yahya Kemal İkokulunu Kardeş Okul Projesi kapsamında Fransa`ya götürmek olduğu öğrenildi.
İzzet Koç evli ve üç çocuk babasıydı.