Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

JiLETLE EKMEK ÇiZiLMEYECEK

JiLETLE EKMEK ÇiZiLMEYECEK

Türkiye´de son zamanlarda çıkan "ekmeğin içerisinden jilet çıktı" haberlerinin ardın-dan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı harekete geçti.

Türkiye´de son zamanlarda çıkan "ekmeğin içerisinden jilet çıktı" haberlerinin ardın-dan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı harekete geçti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yayınladığı genelge ile eski usul jiletlerin kullanmasını yasakladı. Fırıncılar bundan sonra artık bakanlık onaylı yeni usul jiletlerle ekmekleri çizecekler.

Ekmeğin içinden jilet çıkması gibi durumları bir daha yaşamak istemediklerini belirten Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, "Bazı ekmeklerin içinden jilet çıktığı haberleri ortaya çıktından sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı harekete geçti. Bu konuyla ilgili bir genelge yayınladı. Bu genelgeye göre çubukların üzerine takılan jiletlerin uygun olmadığı söylendi. Bununla ilgili bir takım sektörler çalışma yaptı. Ekmek için yeni jiletler üretiyorlar. Bu yeni jiletler hem hijyenik hem de sağlık açısından kullandığımız eski usul jiletlerden daha iyi. Yeni jiletlerin onayını bakanlık ve federasyonumuz yaptı. 1 Ekim´den itibaren yeni üretilen bu jiletleri kullanma mecburiyeti getirildi. Üyelerimizi mağdur etmeme anlamında bu ürünlerin dağıtımını üstlendik. Fırıncı üyelerimize isteği doğrultusunda siparişlerini alıp onlara ileteceğiz. Bu yeni jiletler sağlığı tehdit etmeyen plastikten yapıldı.

Bu yeni ürünlerde jilet plastiğe montajlanmış bir şekilde duruyor. Montajlanmış jiletin plastikten ayrılıp da düşme gibi bir olasılığı yok. Böylece ekmek kesmede kullandığımız jiletlerin hamurun içerisine düşerek vatandaşların sağlığını bozmasının önüne geçilecek" dedi.