Bugün, 19 Mart 2024 Salı

KADIN CiNAYETLERiNE iDAM iSTiYORUZ

KADIN CiNAYETLERiNE iDAM iSTiYORUZ

Samsun´da boşanmak üzere olduğu ve 1 yıldır ayrı yaşadığı kocası tarafından hastane otoparkında 25 yerinden bıçaklanarak öldürülen genç kadının cenazesi gözyaşları içerisinde Terme´de toprağa verildi. Talihsiz kadının annesi ve anneannesi kadın cinayetler

Olay, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin otoparkında dün meydana geldi. Tekirdağ´ın Çorlu ilçesinde ikamet eden Enis Adem Ş.(31), 1 yıldır ayrı kaldığı ve boşanmak üzere olduğu Merve Ş.(25) ve kızını görmek için Samsun´a geldi. Otomobille konuşmak için Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkına giden karı-koca arasında tartışma çıktı. Tartışma sonucu koca, eşini 25 yerinden bıçakladı. Hastane acil servisine kaldırılan genç kadın bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Merve Ş.´nin cenazesi yapılan işlemlerin ardından Terme´nin Kocaman Mahallesi´ne getirildi. Genç kadının cenazesi Pazar Camii´nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içerisinde toprağa verildi.
Cenaze namazına Merve´nin babası, kardeşi, akrabaları ve sevenlerinin yanı sıra Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da katıldı.

ŞİDDET GÖRDÜ
Genç kadının annesi Fatma Ö., kızının eşiyle 3 yıl evli kaldıklarını, son bir yıl ise ayrı olduklarını söyledi. Kocasının Çorlu´dan Samsun´a gelerek kızını öldürdüğünü ifade eden anne Fatma Ö., ´13 Aralık´ta boşanma davaları vardı. Boşanmayı bekleyemedi, öldürdü kızımı. Evliliği dönemi ve hamilelik döneminde de kızıma şiddeti vardı. Bıçak çekip boğazına sarılmış. 1 kızı vardı. Çocuğumun boynu bükük kaldı. Böyle yapanlara idam cezası istiyorum. Cezasını bulsunlar. İçeriden çıkmasın inşallah´ dedi.

İDAM İSTİYORUM
Merve Ş.´nin anneannesi Esma Ö. ise ´Kadın cinayetlerine idam cezası gelsin. Sesimi duyun. 24 yaşındaki çocuğumu öldürdüler. Adalet yerini bulsun´ diye konuştu.