Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ GÜÇLENİYOR

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ GÜÇLENİYOR

?Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı? dahilinde, Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü köylerdeki alan çalışmasıyla şartları tutan kadın çiftçileri belirleyerek, o kadınlara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vermeye başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ?Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı? dahilinde; Samsun İl Müdürlüğü organizasyonu ile Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, köylerde yaptığı alan çalışmasıyla şartları tutan kadın çiftçilere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vermeye başladı.
İlçe müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitim, Uzman Senay Tümkaya tarafından verilirken eğitimler 24-27 şubat tarihleri arası toplamda 4 gün 32 saat sürdü. Eğitime İşkur´un prosedürleri gereği belirlenen 25 kadın çiftçi katıldı.

SERTİFİKALAR KADINLAR GÜNÜNDE VERİLECEK
Eğitimlere devam edip sertifika almaya hak kazanan kadın çiftçilerin sertifika töreni, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Samsun Valiliğinin organize ettiği program dahilinde Atatürk Kültür Merkezinde verilecek.
Program hakkında bilgi veren Tuncay Demir ?Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden ve rol model olan/olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanacak projelerin kadın çiftçilerimizin hayatlarında bir farkındalık ve ivme kazandırması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin giderek artması açısından önemli olacaktır. ?Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı? 2017 yılında ?Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor? ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecektir. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır.?dedi.