Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KADIN MECLİSİ, KENTİ KONUŞTU

KADIN MECLİSİ, KENTİ KONUŞTU

Kent Konseyi Kadınlar Meclisi, ilk toplantısını Genel Sekreter Dilek Şentürk'ün başkanlığında 19 Kasım 2014 Çarşamba günü Belediye meclis toplantı salonunda yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Sekreter Dilek Şentürk, şunları aktardı: “Terme Kent Konseyi 5393 sayılı Belediyeler Kanunu ve İçişleri Bakanlığının 26313 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğine göre 28 Ağustos 2014 tarihinde kurulmuştur.

Kuruluşumuz, Terme Belediye Başkanı Sayın Şenol Kul’un, şeffaf idarecilik ve yönetim anlayışına sahip olması nedeniyle onun teklifi üzerine kurulmuştur.
Sayın Şenol Kul, kadınların da konseyde yer alarak düşüncelerini açıkça söyleyebilmeleri, çözüm üretebilmeleri, karar alma mekanizmaları ile aktif katılımlarını ön gördüğü için bir an önce kadın meclisinin kurulmasını istemiştir. Tüm çalışmalara rağmen kadın meclisini ancak 2-3 ay gibi bir sürede kurabildik.

Bugün Terme’nin sıkıntıları hakkında sizlerin de fikirlerini almak için toplanmış bulunuyoruz.
Kent Konseyi, belediyeye tavsiye niteliğinde, sorunlarının, vizyonlarının, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin gerçekleştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu bir demokratik yapı ve yönetimi ifade etmektir.

Terme’deki öncelikli sorunların belirlenmesi, bunlara çözüm önerilerinin üretilmesi ve uygulanmasına katkıda bulunmak için toplanmış bulunuyoruz. Sizlerin sıkıntılarını ve düşüncelerini açıkça anlatıp projeler üretebilmek için burada toplanmış bulunuyoruz.”

Sekreter Dilek Şentürk, Kent Konseyinin şimdiye kadar yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
Toplantıda katılan bayanlar ise, Terme’de yaşanan sıkıntıları şöyle dile getirdi:
-Çocukların hijyen konusunda, ailelerin ise madde bağımlılığı konusunda eğitilmesi,
- Sokak hayvanları,
- Santraller,
- Trafik
- Bayanlara girişimcilik ve proje üretebilme kurslarının verilmesi,
- Otobüslerin saatlerinin daha geç saatlere kadar hizmet vermesi,
- Sinema,
- Sosyal etkinlikler,
- Tiyatro festivali,
- Madde bağımlı çocukların sosyal etkinliğe katılması,
- Bayanlar kahvesi,
- Halk ekmek fırını,
- Terme Gençlik Merkezi’nin aktif hale gelmesi,
- Spor kompleksi,
- Okullarda ihtiyaç sahibi çocukların tespit edilerek onlara destek verilmesi,
- Pazar yerleri,
- Yöresel ürünler pazarı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Latife Sabuncu, Meclisimizin amacı; “Türk kadınına sosyal alanda bir çok hak sağlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda; kadınların, üretim, iş, kültür, sanat vb. alanlarında söz sahibi olması kent ve kadın sorunları ve sorumlulukları konusunda bilinçlenmesi, kentsel yaşama katılma ve kente ait olma duygularının geliştirilmesi; taleplerinin belirlenmesi, çözümler ve projeler üretilmesinde aktif rol almalarının sağlanması ve projelerin yetkili birimlere ulaştırılmasında etkili çoğunluk olarak temsil edilmelerini sağlamaktır.”dedi.
Kent Konseyi Sekreteri Dilek Şentürk, Kadın Meclisinin proje üretme çalışmalarına devam edeceğini belirterek kısa sürede tekrar toplanmak üzere toplantıya son verdi.